Recipe Search ResultsΝιόκι με σάλτσα πράσου-σέλερι και φουντούκια
Ab logo
  • Νιόκι με σάλτσα πράσου-σέλερι και φουντούκια

Νιόκι με σάλτσα πράσου-σέλερι και φουντούκια

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Christmas
Starters & nibbles
Νιόκι με σάλτσα πράσου-σέλερι και φουντούκια

Ingredients for 4 People

4 People
  • 320 γρ. νιόκι
  • 25 γρ. βούτυρο καρύδας (ή ελαιόλαδο)
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 2 κ.σ. λευκό κρασί
  • 25 ml ελαιόλαδο
  • το λευκό μέρος από 1 πράσο, σε λεπτές ροδέλες
  • 15 κ.γ. ξερό κόλιανδρο, σε σκόνη
  • 1 κλαράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • 40 γρ. φουντούκια ψίχα, καβουρδισμένα στο γκριλ και κοπανισμένα
  • 1 κ.σ. εστραγκόν ξερό, τριμμένο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης

Start cooking

Βράζουμε τα νιόκι σε ελαφρά αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε, κρατάμε 1 φλ. από το νερό τους και αφήνουμε κατά μέρος. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο καρύδας με το ελαιόλαδο (ή μόνο τα 50 ml ελαιόλαδο) σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο με το ξερό κόλιανδρο, για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας και ρίχνουμε το σέλερι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα στραγγισμένα νιόκι και το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε τη ρίγανη και το εστραγκόν, μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό και αποσύρουμε. Μοιράζουμε σε πιάτα και ρίχνουμε στο καθένα από λίγη τριμμένη παρμεζάνα και τριμμένο φουντούκι.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Lunch,Dinner
Winter
Starters & nibbles
  • Νιόκι με σάλτσα πράσου-σέλερι και φουντούκια