facebook-pixel
Recipe Search ResultsΝισουάζ η κλασική
Ab logo
  • Νισουάζ η κλασική
Νισουάζ η κλασική

Νισουάζ η κλασική

by AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Easy
1'- 30'
0/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 200 g. τόνος σε λάδι, στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 70 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 χυμός από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι
  • 1 κ. γ. θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 1 κ. γ. μουστάρδα απαλή
  • αλάτι
  • 3 σφικτοβρασμένα αβγά, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • 200 g. φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια, κατά προτίμηση στρογγυλά
  • 4 ραπανάκια
  • 8 φιλέτα αντσούγιας σε λάδι, καλά στραγγισμένα
  • 1 μικρό αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 φλ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια, χονδροκομμένες
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μεγάλο μαρούλι, καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 200 g. τόνος σε λάδι, στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 70 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 χυμός από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι
  • 1 κ. γ. θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 1 κ. γ. μουστάρδα απαλή
  • αλάτι
  • 3 σφικτοβρασμένα αβγά, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • 200 g. φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια, κατά προτίμηση στρογγυλά
  • 4 ραπανάκια
  • 8 φιλέτα αντσούγιας σε λάδι, καλά στραγγισμένα
  • 1 μικρό αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 φλ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια, χονδροκομμένες

Start cooking

• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό και όταν κοχλάσει ρίχνουμε τα φασολάκια. Τα βράζουμε για 3 – 4’, μέχρι να μαλακώσουν μεν αλλά να παραμείνουν τραγανά. Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους και τα στραγγίζουμε καλά. • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνουμε τα φασολάκια, το μαρούλι, το σέλερι, το αγγούρι, τις πιπεριές Φλωρίνης, τις ελιές, τις αντσούγιες, τα ραπανάκια και τον τόνο και ανακατεύουμε καλά. • Σε ένα μπολάκι χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας, με ένα πιρούνι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Vegetarian
Easter
Lunch
Spring
Salad