Recipe Search ResultsΝισουάζ η κλασική
Ab logo
  • Νισουάζ η κλασική

Νισουάζ η κλασική

by AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Vegetarian
Easter
Salad
Νισουάζ η κλασική

Ingredients for 4 People

4 People
  • 3 σφικτοβρασμένα αβγά, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • 1 μεγάλο μαρούλι, καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια, χονδροκομμένες
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μικρό αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 8 φιλέτα αντσούγιας σε λάδι, καλά στραγγισμένα
  • 4 ραπανάκια
  • 200 g. φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια, κατά προτίμηση στρογγυλά
  • 200 g. τόνος σε λάδι, στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • αλάτι
  • 1 κ. γ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ. γ. θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • αλάτι
  • 1 χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 70 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό και όταν κοχλάσει ρίχνουμε τα φασολάκια. Τα βράζουμε για 3 – 4’, μέχρι να μαλακώσουν μεν αλλά να παραμείνουν τραγανά. Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους και τα στραγγίζουμε καλά. • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνουμε τα φασολάκια, το μαρούλι, το σέλερι, το αγγούρι, τις πιπεριές Φλωρίνης, τις ελιές, τις αντσούγιες, τα ραπανάκια και τον τόνο και ανακατεύουμε καλά. • Σε ένα μπολάκι χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας, με ένα πιρούνι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Vegetarian
Easter
Lunch
Spring
Salad
  • Νισουάζ η κλασική