Νηστίσιμος χαλβάς με ταχίνι
by AB Food Stories
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Desserts

Ingredients for 10 People
- 200 g ζάχαρη
- 150 g φυσικό ταχίνι ΑΒ
- 50 g σησαμέλαιο
- 200 g σιμιγδάλι ψιλό
- 700 g φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
- 100 g ξανθές σταφίδες
- κανέλα σκόνη
- σουσάμι (για το σερβίρισμα)
- ελαιόλαδο (για τη φόρμα)
Start cooking
Βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μια κατσαρόλα με το ταχίνι, το σησαμέλαιο και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς σε αυτή τη θερμοκρασία για 30 λεπτά, μέχρι το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί.
Στα 25 λεπτά βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα τον χυμό, τη ζάχαρη και τις σταφίδες και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, προσεκτικά γιατί θα πιτσιλίσει έντονα και θα αχνίσει. Ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι το υγρό να σωθεί εντελώς και το μείγμα στην κατσαρόλα να γίνει σαν σφιχτή κρέμα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Λαδώνουμε μια φόρμα κέικ και πασπαλίζουμε το εσωτερικό της με σουσάμι. Αδειάζουμε εκεί τον χαλβά, ισιώνουμε την επιφάνεια και τον αφήνουμε για 1-2 ώρες, να κρυώσει.
Αναποδογυρίσουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts