facebook-pixel
Recipe Search ResultsΝουά μοσχαρίσιο με σάλτσα καρότου και ξινόμηλο + πουρές πατάτας
Ab logo
  • Νουά μοσχαρίσιο με σάλτσα καρότου και ξινόμηλο + πουρές πατάτας
Νουά μοσχαρίσιο με σάλτσα καρότου και ξινόμηλο + πουρές πατάτας

Νουά μοσχαρίσιο με σάλτσα καρότου και ξινόμηλο + πουρές πατάτας

by AB FOODSTORIES
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

6 servings
  • 1,5 κιλό νουά μοσχαρίσιο, σε δίχτυ
  • 4 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες, ολόκληρες
  • 2 κρεμμύδια, τριμμένα
  • 3 καρότα, τριμμένα
  • 1 ξινόμηλο, τριμμένο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 600 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1,5 κιλό πατάτες, καθαρισμένες
  • 200 ml γάλα φρέσκο
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1,5 κιλό νουά μοσχαρίσιο, σε δίχτυ
  • 4 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες, ολόκληρες
  • 2 κρεμμύδια, τριμμένα
  • 3 καρότα, τριμμένα
  • 1 ξινόμηλο, τριμμένο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 600 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1,5 κιλό πατάτες, καθαρισμένες
  • 200 ml γάλα φρέσκο
  • 125 γρ. βούτυρο

Start cooking

Με ένα μαχαίρι κάνουμε 4 σχισμές στο νουά και τοποθετούμε τις σκελίδες σκόρδου. Σε μια πλακέ κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το νουά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα τριμμένα καρότα, το μήλο, τα φύλλα δάφνης, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ζεστό νερό. Σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 1½ ώρα περίπου. Κατά διαστήματα ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό. Το φαγητό πρέπει να έχει ωραία δεμένη σάλτσα. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα, το σκεπάζουμε με μεμβράνη να κρυώσει, αφαιρούμε το δίχτυ και το κόβουμε σε φέτες, που τις ξαναβάζουμε στη σάλτσα. Πουρές πατάτας: Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και τις αλέθουμε. Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τις αλεσμένες πατάτες, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με το βούτυρο μέχρι να ενσωματωθούν. Διορθώνουμε το αλάτι, το πιπέρι, αποσύρουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε τον πουρέ με το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα του.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch,Dinner
Main courses

Shop recipe for 6 servings

  • Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Συσκευασμένα
    This item is temporarily unavailable
    7064216
  • Σκόρδα Ξερά Δίχτυ Ελληνικά
    This item is temporarily unavailable
    7064241
  • Καρότα Χύμα Ελληνικά
    Super Price 0.79€
    This item is no longer available
    7063924
  • Μήλα Σμίθ Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062840