Start cooking
Με ένα μαχαίρι κάνουμε 4 σχισμές στο νουά και τοποθετούμε τις σκελίδες σκόρδου. Σε μια πλακέ κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το νουά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα τριμμένα καρότα, το μήλο, τα φύλλα δάφνης, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ζεστό νερό. Σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 1½ ώρα περίπου. Κατά διαστήματα ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό. Το φαγητό πρέπει να έχει ωραία δεμένη σάλτσα. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα, το σκεπάζουμε με μεμβράνη να κρυώσει, αφαιρούμε το δίχτυ και το κόβουμε σε φέτες, που τις ξαναβάζουμε στη σάλτσα. Πουρές πατάτας: Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και τις αλέθουμε. Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τις αλεσμένες πατάτες, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με το βούτυρο μέχρι να ενσωματωθούν. Διορθώνουμε το αλάτι, το πιπέρι, αποσύρουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε τον πουρέ με το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα του.