Recipe Search ResultsΝτιπ με γιαούρτι, πάστα ελιάς, ούζο και ελαιόλαδο
Ab logo
  • Ντιπ με γιαούρτι, πάστα ελιάς, ούζο και ελαιόλαδο

Ντιπ με γιαούρτι, πάστα ελιάς, ούζο και ελαιόλαδο

by #MadeWithAB
Εύκολα, πρωτότυπα ντιπ με τα συνοδευτικά τους + πλατό αλλαντικών

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Ντιπ με γιαούρτι, πάστα ελιάς, ούζο και ελαιόλαδο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 400 g γιαούρτι
  • 1 κ.σ πάστα ελιάς
  • 1 κ.γ ξύσμα λεμονιού
  • 3 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 45 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 3 κ.σ ούζο
  • πιπέρι

Start cooking

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 400 γρ. g γιαούρτι με 1 κ.σ. πάστα ελιάς, 3 κ.σ. χυμό λεμονιού, 3 κ.σ. ούζο, 1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού, 45 ml ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δοκιμάζουμε και βελτιώνουμε τη γεύση σε αλάτι και λεμόνι κατά το γούστο μας. ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ Σε διαφορετικά μπολ ή ποτήρια βάζουμε διάφορα λαχανικά (κολοκύθια, πιπεριές, καρότα, αγγουράκια), κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες. Επίσης μπορούμε να βάλουμε και λευκά μανιτάρια καθαρισμένα, κομμένα στη μέση, καρδιές μαρουλιού (ολόκληρα τα φύλλα, πλυμένα και στεγνωμένα), ραπανάκια, κομμένα στα 4. Σε μικρά μπολ σερβίρουμε αφρό αλατιού, φετούλες λάιμ ή λεμονιού, που μπορεί να μας χρειαστούν για τα λαχανικά. Σε ένα καλάθι δίπλα στα ντιπ και τα λαχανικά ανακατεύουμε διάφορα αρτοσκευάσματα όπως ψωμάκια της αρεσκείας μας, παξιμάδια κρίθινα, λαδιού, χαρουποπαξίμαδα, κριτσίνια με ηλιόσπορους κ. ά.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Snack
All seasons
Starters & nibbles
  • Ντιπ με γιαούρτι, πάστα ελιάς, ούζο και ελαιόλαδο