Recipe Search ResultsΝτομάτες γεμιστές με κιμά λαχανικών στον φούρνο
Ab logo
  • Ντομάτες γεμιστές με κιμά λαχανικών στον φούρνο

Ντομάτες γεμιστές με κιμά λαχανικών στον φούρνο

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

3 of 5
Vegetarian
Everyday recipe,Lenten,Summer Meal,Sunday Course
Main courses
Ντομάτες γεμιστές με κιμά λαχανικών στον φούρνο

Ingredients for 6 People

6 People
  • 100 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 20 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 20 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 κ. σ. πάπρικα
  • 1/2 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 70 γρ. κουκουνάρια, καβουρντισμένα
  • 60 γρ. ξανθές σταφίδες
  • 12 μέτριες ώριμες και στρογγυλές ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 κ. σ. ντοματοπελτές
  • 600 γρ. ώριμες, αλλά σφιχτές ντομάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 3 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα (ή 2 τσακώνικες), ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριές κέρατο, πολύ ψιλοκομμένες
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
  • 100 ml ελαιόλαδο

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Δυόσμος Ελληνικός 80 gr
    This item is no longer available
    7064335
  • 7064458
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063667
  • ΤΡΙΜΜΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑΣ  180 GR
    This item is no longer available
    7125802
  • Start cooking

    Κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες από την πλευρά του κοτσανιού, τα αφήνουμε κατά μέρος και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τη σάρκα από το εσωτερικό τους, την ψιλοκόβουμε και την προσθέτουμε στις κομμένες ντομάτες που έχουμε για τη γέμιση.
    Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά (κρεμμύδι, πιπεριές, μελιτζάνα, κολοκυθάκια). Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο και το ρύζι. Ανακατεύουμε μια-δυο φορές και ρίχνουμε και τη μισή ποσότητα από τις κομμένες ντομάτες, τον πελτέ, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, τη ρίγανη και την πάπρικα.
    Αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με 1/2 φλιτζάνι νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
    Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα μέτριο ταψί φούρνου, με το άνοιγμα προς τα πάνω, και πασπαλίζουμε το εσωτερικό τους με αλάτι, πιπέρι και την καστανή ζάχαρη. Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μείγμα της γέμισης και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.
    Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες ντομάτες. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και λίγη ακόμη καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα περίπου.
    Σερβίρουμε τις ντομάτες ζεστές ή κρύες με μπόλικη φέτα.

     

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek Traditional
    Vegetarian
    Everyday recipe,Lenten,Summer Meal,Sunday Course
    Dinner,Lunch
    Summer
    Main courses
    • Ντομάτες γεμιστές με κιμά λαχανικών στον φούρνο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Δυόσμος Ελληνικός 80 gr
    This item is no longer available
    7064335
  • 7064458
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063667
  • ΤΡΙΜΜΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑΣ  180 GR
    This item is no longer available
    7125802