Ντοματόσουπα
by AB Food Stories
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Soup

Ingredients for 1 People
- ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 φρέσκια ντομάτα περασμένη από το μούλτι
- 1 φλ. τραχανάς ξινός
- ξερός βασιλικός
- λίγη φέτα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 750 νερό
Start cooking
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και τον χυμό που μας περίσσεψε και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 750 ml ζεστό νερό από βραστήρα. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά η ντομάτα, προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε επιπλέον αλατοπίπερο. Στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και επιπλέον πιπέρι.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Soup