Recipe Search ResultsΟγκρατέν με πατάτες, κρεμμύδια και ζαμπόν
Ab logo
  • Ογκρατέν με πατάτες, κρεμμύδια και ζαμπόν

Ογκρατέν με πατάτες, κρεμμύδια και ζαμπόν

by Βίκυ Σμυρλή
Ογκρατέν με πατάτες, κρεμμύδια και ζαμπόν
Hard
>60'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
8 servings
  • 2 κιλά πατάτες βρασμένες
  • 1,5 κιλά κρεμμύδια μέτρια βρασμένα, κομμένα σε ροδέλες
  • 400 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • Λίγο τυρί για το σκεύος
  • 1,5 φλιτζάνια τυριά τριμμένα Entremont (Emmental-Gouda) (για την επικάλυψη)
  • 1,5 φλιτζάνια γάλα (για την επικάλυψη)
  • 2 (για την επικάλυψη) αβγά
  • 2 κιλά πατάτες βρασμένες
  • 1,5 κιλά κρεμμύδια μέτρια βρασμένα, κομμένα σε ροδέλες
  • 400 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • Λίγο τυρί για το σκεύος
  • 1,5 φλιτζάνια τυριά τριμμένα Entremont (Emmental-Gouda) (για την επικάλυψη)
  • 1,5 φλιτζάνια γάλα (για την επικάλυψη)
  • 2 (για την επικάλυψη) αβγά