Μοσχαράκι βιολογικό φρικασέ
Average, >60'
Πλένετε τα μπουκετάκια των λαχανικών και τα ρίχνετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, που βράζει, για λίγα λεπτά. Τα βγάζετε, όταν λίγο βαστάνε ακόμη γιατί θα ψηθούν και στον φούρνο. Βουτυρώνετε ένα σκεύος για το φούρνο και ρίχνετε μέσα λίγη γαλέτα και τριμμένο τυρί (περίπου μισό φλιτζάνι και από τα δύο). Μεταφέρετε τα λαχανικά στο σκεύος και ανάμεσα βάζετε τις λωρίδες γαλοπούλας. Τα πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο και τα ανακατεύετε απαλά για τα αγκαλιάσει το τυρί. Ρίχνετε το αλάτι με προσοχή αν το τυρί είναι αλμυρό, και πιπέρι αρκετό. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ. Ζεσταίνετε το βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι ανακατεύοντάς το συνέχεια με ξύλινο κουτάλι μέχρι να διαλυθεί και να ενώσουν τα υλικά σε ένα ξανθωπό μίγμα. Ρίχνετε λίγο – λίγο το γάλα και ανακατεύετε το μίγμα συνεχώς μέχρι να γίνει ομοιογενές. Αν χρειαστεί ρίχνετε λίγο γάλα επιπλέον. Προς το τέλος κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνετε τα αβγά ανακατεύοντάς τα γρήγορα για να μην ψηθούν σε μικρά κομματάκια μέσα στην σάλτσα. Προσθέτετε λίγο τριμμένο τυρί, σε μικρές ποσότητες κάθε φορά για να μην λιώσει και σταθεί γύρω από το χέρι του κουταλιού. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ρίχνετε λίγη μπεσαμέλ ανάμεσα στα λαχανικά και τα καλύπτετε με μια στρώση από την υπόλοιπη. Πασπαλίζετε το oγκρατέν με το υπόλοιπο τυρί και το ψήνεται στο γκριλ προθερμασμένου φούρνου για 30 -35΄στους 160οC μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί και η μπεσαμέλ και το oγκρατέν σε βάθος. Το σερβίρετε ζεστό μέσα από το σκεύος του.