Recipe Search ResultsΟμελέτα φούρνου με σπανάκι, τοματίνια και ανθότυρο
Ab logo
  • Ομελέτα φούρνου με σπανάκι, τοματίνια και ανθότυρο

Ομελέτα φούρνου με σπανάκι, τοματίνια και ανθότυρο

by THE FOODIE CORNER

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

4 of 5
Classic
Brunch
Main courses
Ομελέτα φούρνου με σπανάκι, τοματίνια και ανθότυρο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 πορτοκάλι σε φέτες για σερβίρισμα
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. Γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. Γλυκού πάπρικα
  • 6 κουτ. σούπας τριμμένο χθεσινό ψωμί ολικής άλεσης
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας
  • 8 αβγά
  • 130 γρ. ανθότυρο
  • 50 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι (βάρος καθαρισμένου), ψιλοκομμένο
  • 200 γρ φύλλα σπανάκι, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 300 γρ τοματίνια + προαιρετικά 1 τσαμπάκι τοματίνια για γαρνιτούρα
  • 1/4 κουτ. Γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7064489
  • 7064458
  • ΨΩΜΙ ΤΟΣΤ ΣΙΚΑΛΗΣ 360 GR
    This item is no longer available
    7089089
  • Start cooking

    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 oC στον αέρα (180 oC στις αντιστάσεις).
    2. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 1 κουτ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2’, και στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για άλλα 2-3’, ανακατεύοντας, για να μαραθούν τα φύλλα του και να τραβήξουν.
    3. Απλώνουμε το μίγμα σε μια καλά λαδωμένη ταρτιέρα ή πυρέξ μεσαίου μεγέθους.
    4. Βάζουμε το άδειο τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε άλλη 1 κουτ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τα τοματίνια, τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 2’ και τα ρίχνουμε στην ταρτιέρα πάνω στο σπανάκι, πασπαλίζοντας με το τριμμένο ψωμί και το πεκορίνο.
    5. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, την πάπρικα, το θυμάρι, το πιπέρι και το αλάτι, και περιχύνουμε στην ταρτιέρα.
    6. Τοποθετούμε διάσπαρτα κομματάκια ανθότυρο πάνω στο μίγμα και προαιρετικά γαρνίρουμε με ένα τσαμπάκι τοματίνια.
    7. Ψήνουμε για 40’ ή μέχρι να φουσκώσει και να στερεοποιηθεί στο κέντρο η ομελέτα.
    8. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να απορροφήσει το ζουμί της και την σερβίρουμε χλιαρή!

     

    Πηγή:

    THE FOODIE CORNER http://www.thefoodiecorner.gr/
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Brunch
    Other
    Winter
    Main courses
    • Ομελέτα φούρνου με σπανάκι, τοματίνια και ανθότυρο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7064489
  • 7064458
  • ΨΩΜΙ ΤΟΣΤ ΣΙΚΑΛΗΣ 360 GR
    This item is no longer available
    7089089