Recipe Search ResultsΟμελέτα με αλμυρίκια ή βλίτα, δυόσμο και καπνιστή γαλοπούλα
Ab logo
  • Ομελέτα με αλμυρίκια ή βλίτα, δυόσμο και καπνιστή γαλοπούλα

Ομελέτα με αλμυρίκια ή βλίτα, δυόσμο και καπνιστή γαλοπούλα

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe,Summer Meal,Student's Meal
Main courses
Ομελέτα με αλμυρίκια ή βλίτα, δυόσμο και καπνιστή γαλοπούλα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 8 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 400 γρ. αλμυρίκια ή βλίτα, καθαρισμένα και πλυμένα
  • 1/2 φλ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ντομάτες, σε μικρά κομμάτια
  • 80 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, λεπτοκομμένη και μετά σε λωρίδες
  • 45 ml ελαιόλαδο

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Χόρτα Βλήτα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7063906
  • Δυόσμος Ελληνικός 80 gr
    This item is no longer available
    7064335
  • Start cooking

    Βράζουμε τα χόρτα για 4 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα χόρτα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να φύγουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, αφαιρούμε το σκόρδο, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, ρίχνουμε το ζαμπόν, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο, τα αβγά, ανακατεύουμε και αφήνουμε την ομελέτα να γίνει από τη μία πλευρά. Τη γυρίζουμε και την ψήνουμε και απ’ την άλλη πλευρά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πήξει καλά και σερβίρουμε.

     

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Modern Greek
    Classic
    Everyday recipe,Summer Meal,Student's Meal
    Lunch
    Summer
    Main courses
    • Ομελέτα με αλμυρίκια ή βλίτα, δυόσμο και καπνιστή γαλοπούλα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Χόρτα Βλήτα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7063906
  • Δυόσμος Ελληνικός 80 gr
    This item is no longer available
    7064335