facebook-pixel
Recipe Search ResultsΟμελέτα με αλμυρίκια ή βλίτα, δυόσμο και καπνιστή γαλοπούλα
Ab logo
  • Ομελέτα με αλμυρίκια ή βλίτα, δυόσμο και καπνιστή γαλοπούλα
Ομελέτα με αλμυρίκια ή βλίτα, δυόσμο και καπνιστή γαλοπούλα

Ομελέτα με αλμυρίκια ή βλίτα, δυόσμο και καπνιστή γαλοπούλα

by AB FOODSTORIES
Easy
1'- 30'
0/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 8 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 400 γρ. αλμυρίκια ή βλίτα, καθαρισμένα και πλυμένα
  • 1/2 φλ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ντομάτες, σε μικρά κομμάτια
  • 80 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, λεπτοκομμένη και μετά σε λωρίδες
  • 45 ml ελαιόλαδο
  • 8 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 400 γρ. αλμυρίκια ή βλίτα, καθαρισμένα και πλυμένα
  • 1/2 φλ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ντομάτες, σε μικρά κομμάτια
  • 80 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, λεπτοκομμένη και μετά σε λωρίδες
  • 45 ml ελαιόλαδο

Start cooking

Βράζουμε τα χόρτα για 4 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα χόρτα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να φύγουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, αφαιρούμε το σκόρδο, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, ρίχνουμε το ζαμπόν, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο, τα αβγά, ανακατεύουμε και αφήνουμε την ομελέτα να γίνει από τη μία πλευρά. Τη γυρίζουμε και την ψήνουμε και απ’ την άλλη πλευρά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πήξει καλά και σερβίρουμε.

 

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Everyday recipe,Summer Meal,Student's Meal
Lunch
Summer
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Χόρτα Βλήτα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7063906
  • Δυόσμος Ελληνικός 80 gr
    This item is no longer available
    7064335
  • Σκόρδα Ξερά Δίχτυ Ελληνικά
    This item is no longer available
    7064241