Ομελέτα με αλμυρίκια ή βλίτα, δυόσμο και καπνιστή γαλοπούλα
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe,Summer Meal,Student's Meal
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 8 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 400 γρ. αλμυρίκια ή βλίτα, καθαρισμένα και πλυμένα
- 1/2 φλ. δυόσμος, χοντροκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 ντομάτες, σε μικρά κομμάτια
- 80 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, λεπτοκομμένη και μετά σε λωρίδες
- 45 ml ελαιόλαδο
Shop this recipe
Essential ingredients
7133107
7063906
7064335
7064241
Load 3 more products
Start cooking
Βράζουμε τα χόρτα για 4 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα χόρτα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να φύγουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, αφαιρούμε το σκόρδο, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, ρίχνουμε το ζαμπόν, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο, τα αβγά, ανακατεύουμε και αφήνουμε την ομελέτα να γίνει από τη μία πλευρά. Τη γυρίζουμε και την ψήνουμε και απ’ την άλλη πλευρά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πήξει καλά και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Everyday recipe,Summer Meal,Student's Meal
Lunch
Summer
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7133107
7063906
7064335
7064241
Load 3 more products