Recipe Search ResultsΟμελέτα με αρακά και φασολάκια
Ab logo
  • Ομελέτα με αρακά και φασολάκια

Ομελέτα με αρακά και φασολάκια

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Romantic Meal
Starters & nibbles
Ομελέτα με αρακά και φασολάκια

Ingredients for 4 People

4 People
  • 7 αβγά
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ή μαϊντανό
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού βρασμένο αρακά
  • Φασολάκια βρασμένα, κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια βρασμένα, κομμένα στη μέση
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • Αλάτι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και μέσα ρίχνετε ένα - ένα τα αβγά. Τα χτυπάτε καλά με το σύρμα και προσθέτετε το ούζο, το ελαιόλαδο, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και τον βρασμένο αρακά και τα φασολάκια. Συνεχίζετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το δυόσμο ή τον μαϊντανό. Ανακατεύετε πολύ καλά, ώστε όλα τα υλικά να ενωθούν μεταξύ τους. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι. Ψήνετε την ομελέτα από τη μια μεριά για 7-8 λεπτά και με κλειστό το καπάκι. Γυρίζετε την ομελέτα και από την άλλη μεριά και συνεχίζετε το ψήσιμο για 7-8 λεπτά. Επαναλαμβάνετε το γύρισμα μέχρι να βεβαιωθείτε ότι η ομελέτα είναι καλά ψημένη στο εσωτερικό της. Σερβίρεται ζεστή, στο πλάι θα ήταν ωραίο να της βάλετε και λίγο γιαουρτάκι ξινούτσικο σακούλας.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Brunch
Spring,Summer
Starters & nibbles
  • Ομελέτα με αρακά και φασολάκια

Shop this recipe

Essential ingredients