Recipe Search ResultsΩμές ντομάτες γεμιστές με αρωματικό κουσκούς Λήμνου
Ab logo
  • 00:00
    -01:00
  • Ωμές ντομάτες γεμιστές με αρωματικό κουσκούς Λήμνου

Ωμές ντομάτες γεμιστές με αρωματικό κουσκούς Λήμνου

by AB Foodstories
Το κουσκούς παράγεται με αλεύρι και σιμιγδάλι από τη Λήμνο. Περιέχει γάλα και ντόπια αβγά και ταιριάζει σε φαγητά με κρέας, αλλά και με γεμιστά, σούπες και σαλάτες. Μαγειρεύεται γρήγορα και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αντικαθιστώντας το ρύζι σε ένα ριζότο. Προσοχή στα υγρά που θα προσθέσετε. Η αναλογία πρέπει να είναι 1:1.

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Sunday Course
Desserts
Ωμές ντομάτες γεμιστές με αρωματικό κουσκούς Λήμνου

Ingredients for 4 People

4 People
  • 8 μέτριες ώριμες ντομάτες «AB fresh to go»
  • 200 g κουσκούς από τη Λήμνο «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
  • 500 ml ζωμός κότας, καυτός
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» + λίγο επιπλέον για τις ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό «AB fresh to go», ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά τύπου Φλωρίνης «AB fresh to go», κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 κολοκύθι μέτριο «AB fresh to go», κομμένο σε μικρά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο «AB fresh to go», ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • 1/4 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 100 g τυρί καλαθάκι Λήμνου «ΑΒ Επιλογή», τριμμένο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

• Κόβουμε ένα καπάκι από τις ντομάτες όπως όταν πρόκειται για γεμιστά. Με ένα μικρό κουτάλι αφαιρούμε όση περισσότερη από τη σάρκα μπορούμε και την κρατάμε σε ένα μπολ. • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και το κολοκύθι και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, ρίχνουμε το κουσκούς και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάρκα που έχουμε βγάλει από τις ντομάτες και ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο λίγο τον ζωμό, μαγειρεύοντας με την τεχνική του ριζότο. • Μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τα φιστίκια, τον δυόσμο, το τριμμένο τυρί, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τις ντομάτες εσωτερικά και γεμίζουμε με το μείγμα του τηγανιού μέχρι επάνω. • Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη τυρί και σερβίρουμε αμέσως.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Sunday Course
Lunch
Desserts
  • 00:00
    -01:00
  • Ωμές ντομάτες γεμιστές με αρωματικό κουσκούς Λήμνου