Recipe Search ResultsΟσομπούκο μιλανέζε με ριζότο
Ab logo
  • Οσομπούκο μιλανέζε με ριζότο

Οσομπούκο μιλανέζε με ριζότο

by Σιμόνη Καφίρη

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

5 of 5
Classic
Romantic Meal
Main courses
Οσομπούκο μιλανέζε με ριζότο

Ingredients for 4 People

4 People
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το οσομπούκο)
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί προαιρετικά (για το ριζότο)
  • 2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο (για το οσομπούκο)
  • αλάτι (για το οσομπούκο)
  • Θυμάρι (για το οσομπούκο)
  • Αλεύρι (για το οσομπούκο)
  • 1 φλιτζάνι ζωμό από κύβο (για το οσομπούκο)
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο (για το οσομπούκο)
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί (για το οσομπούκο)
  • 3 κλωνάρια σέλερυ, ψιλοκομμένα (για το οσομπούκο)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα (για το οσομπούκο)
  • 2 καρότα,κομμένα σε κύβους (για το οσομπούκο)
  • 1,5 κιλά κότσια μοσχαριού (με το κόκαλο στη μέση) (για το οσομπούκο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (για το οσομπούκο)
  • Πιπέρι (για το ριζότο)
  • Αλάτι (για το ριζότο)
  • Παρμεζάνα τριμμένη (για το ριζότο)
  • 1,8 λίτρα ζωμό λαχανικών (σπιτικό ή από κύβο) (για το ριζότο)
  • 15 κλωστίτσες σαφράν (για το ριζότο)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για το ριζότο)
  • 85 γρ. βούτυροφρέσκο (για το ριζότο)
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο (για το ριζότο)
  • 350 γρ. ρύζι Αρμπόριο(για το ριζότο)
  • 1/2 λεμόνι, το ξύσμα (για το οσομπούκο)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Για το οσομπούκο Πασπαλίζετε το κρέας με αλεύρι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Βγάζετε το κρέας με τρυπητή κουτάλα, το αφήνετε στην άκρη και προσθέτετε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο ακόμα αν χρειάζεται. Σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερυ και ξαναβάζετε το κρέας,ρίχνετε το κρασί και τον ζωμό και σιγοβράζετε το φαγητό σκεπασμένο για 1 ½ ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να γίνει πολύ τρυφερό. Προς το τέλος του μαγειρέματος, ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε το σκόρδο με τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού και πασπαλίζετε το οσομπούκο. Το συνοδεύετε με ριζότο με σαφράν. Για το ριζότο Βάζετε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα μέσα στον οποίο έχετε διαλύσει το σαφράν.Τον διατηρείτε ζεστό. Σε άλλη ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύοντας συνεχώς, το σοτάρετε, μέχρι να γίνει διάφανο. (σε αυτή τη φάση, μπορείτε να το σβήσετε με 1 φλιτζάνι λευκό κρασί). Προσθέτετε λίγο λίγο ζεστό ζωμό, 1κουτάλια της σούπας κάθε φορά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι. Τότε προσθέτετε ξανά ζωμό κ.ο.κ. Όλη η διαδικασία διαρκεί περίπου 20-25 λεπτά, όσο δηλαδή να χυλώσει το ρύζι απορροφώντας όλο το ζωμό. Ανακατεύετε στο ριζότο το βούτυρο μαλακωμένο και τριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρετε αμέσως.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Lunch
All seasons
Main courses
  • Οσομπούκο μιλανέζε με ριζότο

Shop this recipe

Essential ingredients