Recipe Search ResultsPENNE RIGATE ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Ab logo
  • PENNE RIGATE ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

PENNE RIGATE ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

by Alexandros Papandreou

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
PENNE RIGATE ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Ingredients for 2 People

2 People
  • 500 g Barilla Penne Rigate
  • 300 g αρακάς που περίσσεψε
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 400 g σάλτσα τομάτας
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 150 g φέτα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Start cooking

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις penne rigate μέχρι να είναι al dente. Όση ώρα βράζουν οι penne rigate, τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε την πιπεριά Φλωρίνης μαζί με το κολοκυθάκι και την μελιτζάνα για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τον αρακά και τη σάλτσα τομάτας και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τις penne rigate μαζί με λίγο από το νερό που έβραζαν και ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει η μακαρονάδα. Σερβίρετε την μακαρονάδα σε βαθιά ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας με την φέτα από πάνω τριμμένη με τα χέρια.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Mediterranean
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses
  • PENNE RIGATE ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ