facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠΕΝΝΕΣ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΚΗ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΩΤΕ, ΛΑΧΑΝΟ, ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ, ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ
Ab logo
  • ΠΕΝΝΕΣ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΚΗ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΩΤΕ, ΛΑΧΑΝΟ, ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ, ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ
ΠΕΝΝΕΣ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΚΗ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΩΤΕ, ΛΑΧΑΝΟ, ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ, ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

ΠΕΝΝΕΣ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΚΗ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΩΤΕ, ΛΑΧΑΝΟ, ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ, ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Πέννες από κόκκινη φακή με μανιτάρια σωτέ, λάχανο, φασκόμηλο, δενδρολίβανο, τσίλι και λεμόνι
Hard
31'- 60'
0/5

Ingredients forPeople

2 servings
  • 120 g Barilla πέννες από κόκκινες φακές
  • 200 g μανιτάρια porcini
  • 200 g λάχανο
  • 50 g φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι
  • 200 g ζωμός λαχανικών
  • 15 g ρυζάλευρο
  • 40 g βούτυρο
  • 20 g ηλιέλαιο
  • 1 κουτ. Γλυκού φρέσκο φασκόμηλο
  • 1 κουτ. Γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κουτ. Γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. Γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. Γλυκού Τσίλι
  • 120 g Barilla πέννες από κόκκινες φακές
  • 200 g μανιτάρια porcini
  • 200 g λάχανο
  • 50 g φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι
  • 200 g ζωμός λαχανικών
  • 15 g ρυζάλευρο
  • 40 g βούτυρο
  • 20 g ηλιέλαιο
  • 1 κουτ. Γλυκού φρέσκο φασκόμηλο
  • 1 κουτ. Γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κουτ. Γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. Γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. Γλυκού Τσίλι

Start cooking

Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια χωρίς να τα πλύνουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια πάχους μισού εκατοστού. Τα σωτάρουμε μαζί με το ηλιέλαιο σε ζεσταμένο τηγάνι, μέχρι να κάνουν ωραία κρούστα. Τα καρυκεύουμε με ψιλοκομμένο δενδρολίβανο. Kόβουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε με λίγο βούτυρο. Ξεχωρίζουμε τα χαλασμένα φύλλα από το λάχανο και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες πριν τα ανακατέψουμε με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε αλάτι και τα σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 15 λεπτά ακόμη. Διαλύουμε το ρυζάλευρο σε λίγο κρύο νερό πριν το προσθέσουμε στο τηγάνι και στη συνέχεια το μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φασκόμηλο και το τσίλι. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό νερό μέχρι να βράσει και προσθέτουμε αλάτι. Βράζουμε τις πέννες από φακές για 7 με 9 λεπτά. Κόβουμε τα σκούρα φύλλα από το λάχανο σε μικρές λωρίδες ενός εκατοστού και τα προσθέτουμε μετά από 7 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά και προσθέτουμε την σάλτσα από λάχανο, ανακατεύοντας πολύ καλά. Γαρνίρουμε με τα μανιτάρια σωτέ και σερβίρουμε.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Mediterranean
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses

Shop recipe for 2 servings

  • 7454418
  • Λάχανο Άσπρο Ελληνικό
    This item is no longer available
    7063804
  • 7146635