ΠΕΝΝΕΣ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΚΗ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΩΤΕ, ΛΑΧΑΝΟ, ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ, ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ
Πέννες από κόκκινη φακή με μανιτάρια σωτέ, λάχανο, φασκόμηλο, δενδρολίβανο, τσίλι και λεμόνι
Difficulty
HardDuration
31'- 60'Rating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 2 People
- 120 g Barilla πέννες από κόκκινες φακές
- 200 g μανιτάρια porcini
- 200 g λάχανο
- 50 g φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι
- 200 g ζωμός λαχανικών
- 15 g ρυζάλευρο
- 40 g βούτυρο
- 20 g ηλιέλαιο
- 1 κουτ. Γλυκού φρέσκο φασκόμηλο
- 1 κουτ. Γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο
- 1 κουτ. Γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουτ. Γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. Γλυκού Τσίλι
Shop this recipe
Essential ingredients
7454418
7064290
7063804
7064213
Load 4 more products
Start cooking
Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια χωρίς να τα πλύνουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια πάχους μισού εκατοστού. Τα σωτάρουμε μαζί με το ηλιέλαιο σε ζεσταμένο τηγάνι, μέχρι να κάνουν ωραία κρούστα. Τα καρυκεύουμε με ψιλοκομμένο δενδρολίβανο. Kόβουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε με λίγο βούτυρο. Ξεχωρίζουμε τα χαλασμένα φύλλα από το λάχανο και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες πριν τα ανακατέψουμε με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε αλάτι και τα σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 15 λεπτά ακόμη. Διαλύουμε το ρυζάλευρο σε λίγο κρύο νερό πριν το προσθέσουμε στο τηγάνι και στη συνέχεια το μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φασκόμηλο και το τσίλι. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό νερό μέχρι να βράσει και προσθέτουμε αλάτι. Βράζουμε τις πέννες από φακές για 7 με 9 λεπτά. Κόβουμε τα σκούρα φύλλα από το λάχανο σε μικρές λωρίδες ενός εκατοστού και τα προσθέτουμε μετά από 7 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά και προσθέτουμε την σάλτσα από λάχανο, ανακατεύοντας πολύ καλά. Γαρνίρουμε με τα μανιτάρια σωτέ και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Mediterranean
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7454418
7064290
7063804
7064213
Load 4 more products