Pad Thai με Νουντλς Ρυζιού, Κοτόπουλο και Γαρίδες
by Flavour Factory
Difficulty
AverageDuration
1'- 30'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ τριμμένο
- φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι (για την σάλτσα Pad Thai)
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 12 μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες
- 2 κουταλιές σούπας σκούρη σως σόγιας Blue Dragon
- 2 κουταλιές σούπας σησαμέλαιο Blue Dragon
- 1 αυγό,χτυπημένο
- 250 γρ. πλατιά νουντλς ρυζιού Blue Dragon
- 420 γρ. καλαμπόκια μωρά Oriental Express, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 80 κάσιους
- 80 ml ζωμό κοτόπουλο (για την σάλτσα Pad Thai)
- 1 πρέζα πιπέρι Cayenne (για την σάλτσα Pad Thai)
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λάιμ (για την σάλτσα Pad Thai)
- 150 ml κρέμα καρύδας Oriental Express (για την σάλτσα Pad Thai)
- 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη (για την σάλτσα Pad Thai)
- 1 κουταλιά σούπας σκούρη σως σόγιας Blue Dragon (για την σάλτσα Pad Thai)
- 3 κουταλιές σούπας ξύδι ρυζιού Blue Dragon (για την σάλτσα Pad Thai)
- 2 κουταλιές σούπας σως ψαριού Blue Dragon (για την σάλτσα Pad Thai)
- φυτικό λάδι για το σοτάρισμα
Shop this recipe
Essential ingredients
7222742
7064248
7104675
This item is no longer available
7063740
Load 4 more products
Start cooking
1) Τοποθετείστε τα νουντλς ρυζιού σε ένα ταψί και καλύψτε τα με βραστό νερό για 3 λεπτά. Ξεπλύνετε τα με άφθονο νερό, στραγγίστε καλά, ψεκάστε με λίγο φυτικό λάδι και αφήστε στην άκρη.
2) Σε ένα γουόκ ή βαθύ τηγάνι σε δυνατή εστία, ζεστάνετε λίγο φυτικό λάδι και φτιάξτε μια λεπτή ομελέτα. Όταν είναι έτοιμη, τοποθετήστε την σε ξύλο κοπής και κόψτε την σε λεπτές λωρίδες.
3) Προσθέστε στο γουόκ ακόμη λίγο φυτικό λάδι και το σησαμέλαιο και σοτάρετε για 2 περίπου λεπτά, το κοτόπουλο μαζί με το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι, το τζιντζερ και τα κρεμμυδάκια.
4) Συνεχίστε προσθέτοντας τα καλαμπόκια μωρά και σβήστε με την σως σόγια.
5) Προσθέστε τις γαρίδες και μετά από 2 λεπτά ρίξτε το ξύδι ρυζιού, το λάιμ, την καστανή ζάχαρη, την σως ψαριού, την σως σόγιας, το πιπέρι cayenne και την ψιλοκομμένη ομελέτα και συνεχίστε το σοτάρισμα για ακόμη 1 λεπτό.
6) Σβήστε με το ζωμό κοτόπουλο και την κρέμα καρύδας και σιγοβράστε για 2 περίπου λεπτά. Προσθέστε τα νουντλς, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως, προσθέτοντας λίγο λευκό πιπέρι σε κάθε μερίδα
http://www.flavour-factory.gr/
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7222742
7064248
7104675
This item is no longer available
7063740
Load 4 more products