Recipe Search ResultsΠαγωτό βανίλια με ζεστό espresso
Ab logo
  • Παγωτό βανίλια με ζεστό espresso

Παγωτό βανίλια με ζεστό espresso

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Aperitif
Παγωτό βανίλια με ζεστό espresso

Ingredients for 6 People

6 People
  • 350 γρ. γάλα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 6 κρόκος αυγού
  • 1/2 κλωναράκι Βανίλια

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7078311
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127
  • Start cooking

    Ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και τους βάζουμε μέσα σε μία κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τους 83-85οC. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μίγμα σε άλλο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά. Το βάζουμε σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες ή αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα για τουλάχιστον 4-5 φορές.

    Σερβίρισμα

    Σε ατομικά μπολ βάζουμε 2 μπάλες από το παγωτό και πάνω από αυτό αδειάζουμε ένα φλιτζάνι ζεστό espresso.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Other
    All seasons
    Aperitif
    • Παγωτό βανίλια με ζεστό espresso

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7078311
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127