facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠαγωτό βανίλια με ζεστό espresso
Ab logo
  • Παγωτό βανίλια με ζεστό espresso
Παγωτό βανίλια με ζεστό espresso

Παγωτό βανίλια με ζεστό espresso

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
>60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

6 servings
  • 350 γρ. γάλα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 6 κρόκος αυγού
  • 1/2 κλωναράκι Βανίλια
  • 350 γρ. γάλα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 6 κρόκος αυγού
  • 1/2 κλωναράκι Βανίλια

Start cooking

Ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και τους βάζουμε μέσα σε μία κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τους 83-85οC. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μίγμα σε άλλο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά. Το βάζουμε σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες ή αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα για τουλάχιστον 4-5 φορές.

Σερβίρισμα

Σε ατομικά μπολ βάζουμε 2 μπάλες από το παγωτό και πάνω από αυτό αδειάζουμε ένα φλιτζάνι ζεστό espresso.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Aperitif

Shop recipe for 6 servings

  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    1 L
    1,12 €/ L€1,12
    1,00 €/ L
    €1,00
    7128101
  • Κρέμα Γάλακτος 200 ml
    200 ml
    8,2 €/ L
    €1,64
    7078311