Recipe Search ResultsΠαλμιέ με σφολιάτα και πέστο ρόκας
Ab logo
  • Παλμιέ με σφολιάτα και πέστο ρόκας

Παλμιέ με σφολιάτα και πέστο ρόκας

by Σιμόνη Καφίρη

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Party
Starters & nibbles
Παλμιέ με σφολιάτα και πέστο ρόκας

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 φλιτζάνι πέστο ρόκας
  • πιπέρι (για το πέστο ρόκας)
  • αλάτι (για το πέστο ρόκας)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (για το πέστο ρόκας)
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή πικάντικη γραβιέρα ''Σαν Μιχάλη'' (για το πέστο ρόκας)
  • 2 φλιτζάνια ρόκα (ή 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ρόκα και 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό) (για το πέστο ρόκας)
  • 150 γρ. κουκουνάρι,αμύγδαλο ασπρισμένο ή φιστίκι (για το πέστο ρόκας)
  • 1 κρόκο για άλειμμα
  • 4 λιαστές τομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια (προαιρετικά)
  • 4 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί
  • 4 κουταλιές αλμυρά φιστίκια ή ασπρισμένα αμύγδαλα, χοντροαλεσμένα ή ολόκληρα κουκουνάρια
  • 1 φύλλο σφολιάτας "Χρυσή Ζύμη"
  • 3/4 φλιτζάνι περίπου έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (για το πέστο ρόκας)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • Τυρί Γραβιέρα Μυτιλήνης Κομμάτι
    This item is no longer available
    7076502
  • Ρόκες Τεμάχιο Ελληνικές
    This item is no longer available
    7064331
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΛΕΥΚΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΥΧΑ 280 GR
    This item is no longer available
    7088478
  • Start cooking

    p>Για το πέστο: Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το λάδι και τα πολτοποιείτε. Ρίχνετε κατόπιν το λάδι σαν κλωστή, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα πηχτό σαν αλοιφή.Αλείφετε γενναιόδωρα την σφολιάτα με το πέστο και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με ολόκληρα κουκουνάρια ή χοντροαλεσμένα φιστίκια ή αμύγδαλα, την ντομάτα σκουπισμένη από το λάδι της και το τυρί. Τυλίγετε την μια πλευρά του φύλλου σε ρολό, φτάνοντας στο κέντρο του. Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με την άλλη πλευρά. Έχετε δηλαδή δύο αντικριστά ρολά που συναντιόνται στη μέση. Τα κολλάτε μεταξύ τους με τον κρόκο ελαφρά χτυπημένο. Τυλίγετε το διπλό ρολό σε λαδόκολλα και το βάζετε στην κατάψυξη για 2 ώρες (Αυτό γίνεται για να τα κόψετε πιο εύκολα και να κρατήσουν τα παλμιέ το σχήμα τους κατά το ψήσιμο). Βγάζετε την λαδόκολλα από την τυλιγμένη και παγωμένη σφολιάτα και την κόβετε σε φέτες πάχους 2 εκ. Αραδιάζετε τις φέτες παλμιέ σε ταψί, καλυμμένο με λαδόκολλα και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Party
    Dinner
    All seasons
    Starters & nibbles
    • Παλμιέ με σφολιάτα και πέστο ρόκας

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • Τυρί Γραβιέρα Μυτιλήνης Κομμάτι
    This item is no longer available
    7076502
  • Ρόκες Τεμάχιο Ελληνικές
    This item is no longer available
    7064331
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΛΕΥΚΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΥΧΑ 280 GR
    This item is no longer available
    7088478