Πανακότα με γάλα καρύδας
by Σιμόνη Καφίρη
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Romantic Meal
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 12 People
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας (400ml)
- 3 ποτήρια γάλα πλήρες
- 350 κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 14 φύλλα ζελατίνας
- 200 γρ. ζάχαρη
- τριμμένη καρύδα
- 4 φρέσκα μάνγκο
- 2 ξύσμα από λάιμ (πράσινα λεμόνια)
- 2 φασολάκια βανίλιας
Shop this recipe
Essential ingredients
7544074
7128101
7078311
7083478
Load 4 more products
Start cooking
Κόβετε τα μάνγκο σε κύβους, τα βάζετε σε σαλατιέρα, σχίζετε τις βανίλιες κατά μήκος, παίρνετε με ένα μαχαίρι τα σποράκια τους και τα ρίχνετε πάνω στα φρούτα. Τα ανακατεύετε. Τα βάζετε σε κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε ανακατεύοντας κάθε τόσο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να λιώσουν σχεδόν. Πασπαλίζετε με το ξύσμα των λεμονιών. Όταν κρυώσουν, αφήνετε την κομπόστα στο ψυγείο. Μουσκεύετε σε κρύο νερό τη ζελατίνα για 10 λεπτά. Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα, μαζί με τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το γάλα καρύδας. Μόλις πάρουν βράση, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τη ζελατίνα καλά στυμμένη. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς και μοιράζετε την κρέμα σε 12 ποτήρια. Τα αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να πήξει καλά η πανακότα. Πριν την σερβίρετε, μοιράζετε στην επιφάνεια την κομπόστα μάνγκο και πασπαλίζετε με τριμμένη καρύδα αν θέλετε, ελαφρά καβουρδισμένη.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Dessert
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7544074
7128101
7078311
7083478
Load 4 more products