Start cooking
1. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν. 2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανιλλίνη και τη ζάχαρη. 3. Σε χαμηλή θερμοκρασία βράζουμε το μείγμα μέχρι να πάρει 2-3 βράσεις και αποσύρουμε αμέσως. 4. Προσθέτουμε τη ζελατίνη, καλά στυμμένη, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. 5. Μοιράζουμε την κρέμα σε 6 ποτηράκια και αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. 6. Κατόπιν ξεφορμάρουμε την πανακότα, βυθίζοντας τη μύτη ενός μαχαιριού περιμετρικά και αναποδογυρίζουμε σε πιάτα. 7. Προσθέτουμε τα ροδάκινα. Εδώ έχουμε 3 επιλογές: • 1η εκδοχή: Προσθέτουμε ροδάκινα ψιλοκομμένα και περιχύνουμε με μέλι. • 2η εκδοχή: Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το μέλι και μόλις πάρουν μια 1-2 βράσεις αποσύρουμε. Αφού κρυώσουν τα προσθέτουμε στην πανακότα και σερβίρουμε. • 3η εκδοχή: Κόβουμε τα ροδάκινα στη μέση, τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε στους 200οC για 15’ μόλις τα βγάλουμε ζεστά, τα περιχύνουμε με μέλι 8. Προαιρετικά, αρωματίζουμε την πανακότα με λεμόνι.