Recipe Search ResultsΠανακότα με σάλτσα φράουλας
Ab logo
  • Πανακότα με σάλτσα φράουλας

Πανακότα με σάλτσα φράουλας

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Desserts
Πανακότα με σάλτσα φράουλας

Ingredients for 6 People

6 People
  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. γάλα
  • 150 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 4 φύλλα ζελατίνας
  • 60 γρ. ροδόνερο
  • 100 γρ. Ζάχαρη (για τη σως)
  • 500 γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες (καθαρό βάρος) (για τη σως)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7078311
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127
  • 7069885
  • Start cooking

    Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα, το γάλα και τη ζάχαρη. Το βάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα τεμαχισμένη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει η κρέμα, ανακατεύοντας, και προσθέτουμε το ροδόνερο. Γεμίζουμε ατομικές φόρμες. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Βουτάμε τις φόρμες σε καυτό νερό και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε με τη Σως φράουλας.

     

    Για τη σως

    Πολτοποιούμε τις φράουλες, τις σουρώνουμε και τις βράζουμε μαζί με τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Other
    Spring
    Desserts
    • Πανακότα με σάλτσα φράουλας

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7078311
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127
  • 7069885