Πανακότα με σάλτσα φράουλας
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. γάλα
- 150 γρ. λευκή σοκολάτα
- 4 φύλλα ζελατίνας
- 60 γρ. ροδόνερο
- 100 γρ. Ζάχαρη (για τη σως)
- 500 γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες (καθαρό βάρος) (για τη σως)
Shop this recipe
Essential ingredients
7078311
7070127
7128101
7069885
Load 3 more products
Start cooking
Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα, το γάλα και τη ζάχαρη. Το βάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα τεμαχισμένη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει η κρέμα, ανακατεύοντας, και προσθέτουμε το ροδόνερο. Γεμίζουμε ατομικές φόρμες. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Βουτάμε τις φόρμες σε καυτό νερό και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε με τη Σως φράουλας.
Για τη σως
Πολτοποιούμε τις φράουλες, τις σουρώνουμε και τις βράζουμε μαζί με τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
Spring
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7078311
7070127
7128101
7069885
Load 3 more products