Recipe Search ResultsPancakes με μήλα και σάλτσα μήλου
Ab logo
  • Pancakes με μήλα και σάλτσα μήλου

Pancakes με μήλα και σάλτσα μήλου

by AB Foodstories

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Brunch
Desserts
Pancakes με μήλα και σάλτσα μήλου

Ingredients for 4 People

4 People
  • 4 μεγάλα μήλα
  • 160 g αλεύρι (για τα pancakes)
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (για τα pancakes)
  • 2 κ.γ. κανέλα (για τα pancakes)
  • 1 κ.σ. ζάχαρη (για τα pancakes)
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο (για τα pancakes)
  • 300 ml γάλα (για τα pancakes)
  • 1 κρόκος αβγού (για τα pancakes)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (για τα pancakes)
  • 2 ασπράδια αβγού (για τα pancakes)
  • 2 κ.σ. βούτυρο (για τη σάλτσα)
  • 100 g καστανή ζάχαρη (για τη σάλτσα)
  • 1 κ.γ. κανέλα (για τη σάλτσα)
  • 60 ml νερό (για τη σάλτσα)
  • λίγο βούτυρο για το τηγάνι

Start cooking

• Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μήλα.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τη ζάχαρη.
• Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, τη γάλα, τον κρόκο αβγού και το εκχύλισμα βανίλιας.
• Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά και 1½ φλ. από τα ψιλοκομμένα μήλα και ανακατεύουμε.
• Βάζουμε το ασπράδι αβγού σε ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
• Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μπολ με το μείγμα και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
• Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
• Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα μήλα, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το νερό.
• Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 12-15 λεπτά.
• Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και ψήνουμε τα pancakes για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά.
• Σερβίρουμε με τη σάλτσα μήλου.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Brunch
Brunch
Autumn
Desserts
  • Pancakes με μήλα και σάλτσα μήλου