Recipe Search ResultsPancakes με βρώμη και μπαχαρικά
Ab logo
  • Pancakes με βρώμη και μπαχαρικά

Pancakes με βρώμη και μπαχαρικά

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Christmas
Starters & nibbles
Pancakes με βρώμη και μπαχαρικά

Ingredients for 1 People

1 People
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 5 φλ. νιφάδες βρώμης
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • 125 φλ. γάλα πλήρες
  • 5 κ.γ. σπόροι καρδάμωμου, καλά κοπανισμένοι
  • 5 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. Κανέλα, σε σκόνη
  • επιπλέον ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Start cooking

Χτυπάμε στο μπλέντερ τις νιφάδες βρώμης, μέχρι να γίνουν σκόνη. Τη μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το πιρούνι το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο και αδειάζουμε αυτό το μείγμα στα στεγνά υλικά. Ανακατεύουμε, μέχρι να φτιάξουμε ένα πυκνό χυλό, σαν μέλι. Αν βγει πιο αραιός, ρίχνουμε αλεύρι και αν βγει πολύ σφιχτός, αραιώνουμε με λίγο γάλα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε 1/2 φλ. από το χυλό, ο οποίος απλώνει ελαφρά στο τηγάνι. Ψήνουμε το pancake για περίπου 2 λεπτά, μέχρι η πάνω επιφάνεια να βγάλει φουσκάλες. Γυρίζουμε με σπάτουλα και ψήνουμε και από την άλλη μεριά για 1 - 2 λεπτά. Αν χωράνε στο τηγάνι 2 ή 3 δόσεις, τις ψήνουμε μαζί, σε 1 κ.σ. λάδι για την κάθε δόση. Κάθε φορά που τελειώνουμε μια δόση, σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και ζεσταίνουμε την επόμενη κουταλιά ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Σερβίρουμε τα pancakes βρώμης ζεστά. ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ PANCAKES Σιρόπι με μέλι και Μοσχάτο: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 120 ml κρασί Μοσχάτο, 120 γρ. μέλι και 1 ξερό κλαδάκι λεβάντα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 - 6 λεπτά, μέχρι το μείγμα να δέσει ελαφρά. Πετάμε τη λεβάντα και περιχύνουμε τα pancakes. Αχλάδια με χυμό λάιμ: Κόβουμε σε λεπτές φέτες 1- 2 μεγάλα και ώριμα αχλάδια, χωρίς τα κουκούτσια. Τα ραντίζουμε με χυμό από 1 λάιμ (θα σκουρύνει η σάρκα τους αλλά δεν μας πειράζει). Φρούτα του δάσους: Πλένουμε 200 γρ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους (μούρα, ράσμπερις κ.ά.) και συνοδεύουμε τα pancakes. Κρέμα κουαντρό: Χτυπάμε με το μίξερ 250 γρ. καλά παγωμένη κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, μέχρι να αρχίσει να δένει και να γίνεται παχύρρευστη αλλά να μην σφίξει. Ρίχνουμε τότε 2 κ.σ. σούπας λικέρ κουαντρό και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Πραλίνα φουντουκιού και αμύγδαλα: Σε ένα ταψάκι απλώνουμε 1 βαζάκι έτοιμη πραλίνα φουντουκιού (τύπου μερέντα) και 60 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα για λίγα λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι και κοπανισμένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 C για 15 λεπτά και συνοδεύουμε τα pancakes.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Brunch
Winter
Starters & nibbles
  • Pancakes με βρώμη και μπαχαρικά