facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠαντζαρόσουπα- Ρώσικη σούπα Μπορς
Ab logo
  • Παντζαρόσουπα- Ρώσικη σούπα Μπορς
Παντζαρόσουπα- Ρώσικη σούπα Μπορς

Παντζαρόσουπα- Ρώσικη σούπα Μπορς

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Average
>60'
3/5
Medium

Ingredients forPeople

8 servings
  • 2 κιλά κρέας, κατά προτίμηση βοδινό (ή μοσχάρι)
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 10 μέτρια κρεμμύδια
  • 5 παντζάρια βρασμένα (ή κονσέρβα)
  • 2 καρότα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού λάχανο κομμένο όπως για σαλάτα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κοτσανάκια σέλινο
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πελτέ τομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κιλά κρέας, κατά προτίμηση βοδινό (ή μοσχάρι)
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 10 μέτρια κρεμμύδια
  • 5 παντζάρια βρασμένα (ή κονσέρβα)
  • 2 καρότα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού λάχανο κομμένο όπως για σαλάτα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κοτσανάκια σέλινο
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πελτέ τομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Πλένετε το κρέας και το βάζετε να βράσει με μπόλικο αλατισμένο νερό, τόσο όσο να το σκεπάζει, για περίπου μια ώρα και δέκα λεπτά. Εν τω μεταξύ, κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες και σε μικρά κομμάτια τις πατάτες και τα καρότα και ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και το σέλινο.Σε μια δεύτερη κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια με το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσουν και να μαραθούν καλά. Ρίχνετε και τα υπόλοιπα χορταρικά εκτός απ' τα βρασμένα παντζάρια, τον πελτέ τομάτας, το ξίδι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο τα οποία προσθέτετε αργότερα. Ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Τότε ρίχνετε και όλο το ζωμό του κρέατος σουρωμένο, τον πελτέ τομάτας, το ξίδι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.Κόβετε το κρέας σε κομμάτια (μεγέθους μεγάλης μπουκιάς ή αβγού). Αφαιρείτε και όλα τα κόκαλα αν τυχόν έχει. Το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και το ζωμό κι αφήνετε να σιγοβράζουν για μια ακόμα ώρα. Τα τελευταία 10 λεπτά ρίχνετε τα παντζάρια. Σερβίρετε τη σούπα με μια κουταλιά γιαούρτι μέσα στο οποίο έχετε ρίξει ένα-δυο σταγόνες λεμόνι ή λίγη ξινή κρέμα.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Brunch
All seasons
Starters & nibbles