Recipe Search ResultsΠαραδοσιακή καρυδόπιτα με σοκολάτα & πορτοκάλι
Ab logo
  • Παραδοσιακή καρυδόπιτα με σοκολάτα  & πορτοκάλι

Παραδοσιακή καρυδόπιτα με σοκολάτα & πορτοκάλι

by Πέτρος Εμμανουήλ

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Desserts
Παραδοσιακή καρυδόπιτα με σοκολάτα  & πορτοκάλι

Ingredients for 6 People

6 People
  • 190 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 ξυλάκι κανέλας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 2 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 45 γρ. κονιάκ
  • 230 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
  • 230 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 140 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4 αβγά
  • 90 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 190 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% λιπαρά
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127
  • Κανέλα Ολόκληρη 13g
    This item is no longer available
    7064498
  • 7064505
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    This item is no longer available
    7064499
  • Start cooking

    Μαλακώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μίξερ βάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αφήνουμε σε μεσαία ταχύτητα να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε λίγο-λίγο τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Κατεβάζουμε το μίγμα από το μίξερ, το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το καρύδι, τη σοκολάτα, το κονιάκ και το αλεύρι, ανακατεύοντάς τα ελαφρά με το χέρι μέχρι να γίνουν όλα ένα σώμα. Βάζουμε το μίγμα σε μεγάλο ταψί φούρνου αφού το έχουμε περάσει με βούτυρο και αλεύρι μία στρώση γύρω στα 4 δάχτυλα.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 35 με 40 λεπτά. Μόλις το βάλουμε στο φούρνο σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 300 γρ. νερό και δύο ξυλάκια κανέλας. Το βάζουμε σε σιγανή φωτιά και μόλις πάρει βράση το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Με το που βγάλουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι σταδιακά μέχρι να το απορροφήσει όλο. Για διακόσμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλα σοκολάτας και ξύσμα πορτοκαλιού. Σερβίρουμε με 1 μπάλα παγωτό

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Modern Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Other
    All seasons
    Desserts
    • Παραδοσιακή καρυδόπιτα με σοκολάτα  & πορτοκάλι

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127
  • Κανέλα Ολόκληρη 13g
    This item is no longer available
    7064498
  • 7064505
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    This item is no longer available
    7064499