Recipe Search ResultsΠαραδοσιακή μαγειρίτσα
Ab logo
  • Παραδοσιακή μαγειρίτσα

Παραδοσιακή μαγειρίτσα

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

3 of 5
Classic
Easter
Soup
Παραδοσιακή μαγειρίτσα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 κιλό εντόσθια από ένα αρνί (καρδιά, πνευμόνια, συκώτι, εντεράκια)
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 (χυμός) (για τη μαρινάδα) λεμόνι
  • 2 αβγά χτυπημένα (για το αβγολέμονο)
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο
  • 3 δροσερά μαρούλια ψιλοκομμένα
  • 3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 κεφάλι αρνίσιο (προαιρετικά)
  • 2 λεμόνια (χυμός) (για το αβγολέμονο)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062945
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064310
  • Start cooking

    1. Ξεπλένουμε όλα τα εντόσθια πάρα πολύ καλά με άφθονο νερό. Τα ψιλοκόβουμε και τα μαρινάρουμε για μια ώρα σε χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι. Βράζουμε το κεφαλάκι για 60 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αφαιρώντας στην αρχή από την επιφάνεια τον αφρό που θα σχηματιστεί.Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα εντόσθια σε ένα ευρύχωρο τηγάνι, με το βούτυρο.
    2. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζωμό από την κατσαρόλα που έχουμε βράσει το κεφαλάκι. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
    3. Αφαιρούμε το κεφάλι από την κατσαρόλα με τον ζωμό, σουρώνουμε το ζουμί τους και προσθέτουμε τα σοταρισμένα εντόσθια μαζί με τη σάλτσα τους. Καθαρίζουμε το κεφαλάκι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα ψιλοκομμένα τα μάγουλα και τη γλώσσα από το κεφαλάκι.
    4. Μόλις η σούπα πάρει βράση, προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε νερό, εάν χρειαστεί. Σιγοβράζουμε τη μαγειρίτσα με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσει. Χτυπάμε τα αβγά με το λεμόνι και λίγο από το ζουμί της σούπας και αβγοκόβουμε τη μαγειρίτσα όταν πρόκειται να τη σερβίρουμε.

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Easter
    Other
    Spring
    Soup
    • Παραδοσιακή μαγειρίτσα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062945
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064310