facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠαραδοσιακή βασιλόπιτα με άρωμα λεμονιού
Ab logo
  • Παραδοσιακή βασιλόπιτα με άρωμα λεμονιού
Παραδοσιακή βασιλόπιτα με άρωμα λεμονιού

Παραδοσιακή βασιλόπιτα με άρωμα λεμονιού

by Πέτρος Εμμανουήλ
Hard
>60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

8 servings
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. βούτυρο φρέσκο 82%
  • 190 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 6 αβγά
  • 170 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 6 λεμόνι (χυμός)
  • 18 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. βούτυρο φρέσκο 82%
  • 190 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 6 αβγά
  • 170 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 6 λεμόνι (χυμός)
  • 18 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

Start cooking

Μαλακώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μίξερ βάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνουμε σε μεσαία ταχύτητα να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε λίγα-λίγα τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Κατεβάζουμε το μίγμα από το μίξερ και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτοντας λίγο - λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και λίγο χυμό πορτοκάλι σταδιακά, ανακατεύοντάς τα πολύ καλά με μία κουτάλα μέχρι να γίνουν όλα ένα σώμα.

Βάζουμε το μίγμα σε μεγάλο ταψί φούρνου αφού το έχουμε περάσει με βούτυρο και αλεύρι, μία στρώση γύρω στα 3 δάχτυλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45 με 55 λεπτά. Μόλις κρυώσει ξεφορμάρουμε από το ταψί και πασπαλίζουμε επάνω με ζάχαρη άχνη ή γλάσο λευκό.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Everyday recipe
Other
Winter
Desserts

Shop recipe for 8 servings