Παραδοσιακό εκμέκ κανταϊφι
by Πέτρος Εμμανουήλ

Hard
>60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 6 servings
- 500 γρ. φύλλο κανταΐφι (για το κανταΐφι)
- 200 γρ. Μαργαρίνη (για το κανταΐφι)
- 700 γρ. γάλα φρέσκο (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
- 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική 35% (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
- 5 κρόκοι αβγού (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
- 150 γρ. φιστίκι Αιγίνης τρίμμα (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
- 40 γρ. κορν φλάουρ (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού βανιλίνη (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
- 40 γρ. αλεύρι μαλακό (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
- 50 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
- 500 γρ. φύλλο κανταΐφι (για το κανταΐφι)
- 200 γρ. Μαργαρίνη (για το κανταΐφι)
- 700 γρ. γάλα φρέσκο (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
- 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική 35% (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
- 5 κρόκοι αβγού (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
- 150 γρ. φιστίκι Αιγίνης τρίμμα (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
- 40 γρ. κορν φλάουρ (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού βανιλίνη (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
- 40 γρ. αλεύρι μαλακό (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
- 50 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% (για την κρέμα γαρνιρίσματος)