Recipe Search ResultsΠαραδοσιακό εκμέκ κανταϊφι
Ab logo
  • Παραδοσιακό εκμέκ κανταϊφι

Παραδοσιακό εκμέκ κανταϊφι

by Πέτρος Εμμανουήλ

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

4 of 5
Classic
Everyday recipe
Desserts
Παραδοσιακό εκμέκ κανταϊφι

Ingredients for 6 People

6 People
  • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι (για το κανταΐφι)
  • 40 γρ. αλεύρι μαλακό (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού βανιλίνη (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
  • 40 γρ. κορν φλάουρ (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
  • 150 γρ. φιστίκι Αιγίνης τρίμμα (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
  • 5 κρόκοι αβγού (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική 35% (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
  • 700 γρ. γάλα φρέσκο (για την κρέμα γαρνιρίσματος)
  • 200 γρ. Μαργαρίνη (για το κανταΐφι)
  • 50 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% (για την κρέμα γαρνιρίσματος)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΑΛΕΥΡΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΛΑΚΟ 1 KGR
    This item is no longer available
    7069681
  • ΒΑΝΙΛΙΝΗ  5 TEM
    This item is no longer available
    7064740
  • Κορν Φλάουρ  200 gr
    200 gr
    3,1 Ε/ Kg
    €0,62
    7083721
  • Start cooking

    Περνάμε με βούτυρο ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε το κανταΐφι κολλητά να μην έχει καθόλου κενά. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε στο ταψί με το κανταΐφι. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 5 με 8 λεπτά. Ενώ ψήνουμε, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 200 γρ. νερό και 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική. Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι και μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε. Θα καταλάβουμε ότι το κανταΐφι είναι έτοιμο μόλις ροδίσει. Τότε το βγάζουμε από το φούρνο, στραγγίζουμε τη μαργαρίνη που περισσεύει και μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε το σιρόπι.

    Για την κρέμα: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη βανιλίνη και τη μισή κρυσταλλική ζάχαρη και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι, την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη και τους κρόκους. Μόλις το γάλα ζεσταθεί ρίχνουμε με μία κουτάλα λίγο μέσα στο μπολ με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει χυλός (αυτό το κάνουμε γιατί αν ρίξουμε το κορν φλάουρ σε καυτό γάλα σβολιάζει και θα αφήσει κόμπους στην κρέμα). Αφού βράσει καλά το γάλα ρίχνουμε το μπολ με το χυλό και ανακατεύουμε γρήγορα και πολύ καλά μέχρι το γάλα να σφίξει, να πάρει ένα κίτρινο χρώμα και να γίνει μία σφιχτή κρέμα. Ύστερα, κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γυαλίσει η κρέμα μας. Τέλος, απλώνουμε την κρέμα στο ταψί με το κανταΐφι. Για να το γαρνίρουμε χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί. Με μία σακούλα με κορνέ γαρνίρουμε όλο το ταψί με την σαντιγί και ρίχνουμε επάνω φιστίκι Αιγίνης τρίμμα.

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Other
    All seasons
    Desserts
    • Παραδοσιακό εκμέκ κανταϊφι

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΑΛΕΥΡΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΛΑΚΟ 1 KGR
    This item is no longer available
    7069681
  • ΒΑΝΙΛΙΝΗ  5 TEM
    This item is no longer available
    7064740
  • Κορν Φλάουρ  200 gr
    200 gr
    3,1 Ε/ Kg
    €0,62
    7083721