Παραδοσιακό τσουρέκι, µαστιχωτό
by AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Average
>60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 4 servings
- 100 g. αβγά ολόκληρα (περίπου 2 μεσαία)
- έτοιμα κόκκινα αυγά (προαιρετικά)
- 1 μικρή πρέζα αλάτι
- 100 g. γάλα
- αβγό, για το άλειμμα
- 70 g. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο χλιαρό (όχι καυτό)
- 450 g. αλεύρι για τσουρέκι, κοσκινισμένο
- 30 g. μέλι
- 50 g. βούτυρο αγελαδινό, σε θ. δ.
- 50 g. γάλα
- 120 g. ζάχαρη
- 2 g. μαστίχα, σε κόκκους
- σπόροι από 1 φυσική βανίλια, ή 1 κάψουλα βανιλίνης
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 g. κάρδαμο, σε σκόνη
- 5 g. μαχλέπι, σε σκόνη
- 50 g. αλεύρι για τσουρέκι, κοσκινισμένο
- 45 g. μαγιά νωπή
- 100 g. αβγά ολόκληρα (περίπου 2 μεσαία)
- έτοιμα κόκκινα αυγά (προαιρετικά)
- 1 μικρή πρέζα αλάτι
- 100 g. γάλα
- αβγό, για το άλειμμα
- 70 g. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο χλιαρό (όχι καυτό)
- 450 g. αλεύρι για τσουρέκι, κοσκινισμένο
- 30 g. μέλι
- 50 g. βούτυρο αγελαδινό, σε θ. δ.
- 50 g. γάλα
- 120 g. ζάχαρη
- 2 g. μαστίχα, σε κόκκους
- σπόροι από 1 φυσική βανίλια, ή 1 κάψουλα βανιλίνης
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 g. κάρδαμο, σε σκόνη