Recipe Search ResultsΠαρφέ λεμονιού με σάλτσα βερίκοκο σε στρώσεις στο ποτήρι
Ab logo
  • Παρφέ λεμονιού με σάλτσα βερίκοκο σε στρώσεις στο ποτήρι

Παρφέ λεμονιού με σάλτσα βερίκοκο σε στρώσεις στο ποτήρι

by AB FOODSTORIES
Μπορούμε να το απολαύσουμε δροσερό αλλά και παγωμένο, ενώ το βερίκοκο μπορεί να αντικατασταθεί και με άλλα φρούτα.

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Nights with friends,Party,Sunday Course
Desserts
Παρφέ λεμονιού με σάλτσα βερίκοκο σε στρώσεις στο ποτήρι

Ingredients for 6 People

6 People
  • 300 g σάρκα από ώριμα βερίκοκα, ψιλοκομμένα (για τη σάλτσα βερίκοκο)
  • 100 g άχνη ζάχαρη (για τη σάλτσα βερίκοκο)
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού (για τη σάλτσα βερίκοκο)
  • 2 λεμόνια, ξύσμα και χυμός (για το παρφέ λεμονιού)
  • 3 αβγά medium AB εξαιρετικά φρέσκα αχυρώνα (για το παρφέ λεμονιού)
  • 130 g ζάχαρη ΑΒ (για το παρφέ λεμονιού)
  • 350 g κρέμα γάλακτος (για το παρφέ λεμονιού)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

• Σάλτσα: Ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα και τα βάζουμε μαζί με τον χυμό λεμονιού και την άχνη σε μια κατσαρόλα. Βρέχουμε με λίγο νερό τη ζάχαρη και βράζουμε τα βερίκοκα για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τα πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα με ραβδοπλέντερ και περνάμε το μείγμα από σήτα. Επιστρέφουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει και να γυαλίσει όμορφα. Τη μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει. • Παρφέ: Βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού μέσα σε μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε πάνω σε κατσαρόλα με νερό που έχουμε σε μέτρια φωτιά και ξεκινάμε να χτυπάμε την κρέμα μέχρι να δέσει, για περίπου 10 λεπτά. Περνάμε την κρέμα από σήτα και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνουμε στην κρύα κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 2-3 ώρες. • Μοιράζουμε σε ποτήρια το παρφέ λεμονιού σε στρώσεις εναλλάξ με τη σάλτσα βερίκοκου, τελειώνοντας με σάλτσα, και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά ή τα περνάμε και για 2 ώρες από την κατάψυξη.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Nights with friends,Party,Sunday Course
Dessert
Desserts
  • Παρφέ λεμονιού με σάλτσα βερίκοκο σε στρώσεις στο ποτήρι

Shop this recipe

Essential ingredients