Recipe Search ResultsΠασχαλινά Κουλούρια
Ab logo
  • Πασχαλινά Κουλούρια

Πασχαλινά Κουλούρια

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

3 of 5
Classic
Easter
Desserts
Πασχαλινά Κουλούρια

Ingredients for 6 People

6 People
  • 750 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γραμ. φρέσκο βούτυρο
  • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αβγά
  • 30 γραμ. γάλα πλήρες
  • 30 γραμ. ελαιόλαδο
  • 15 γραμ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • αβγό για το αβγούλωμα

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί αφού προηγουμένως έχουμε αφήσει το βούτυρο για αρκετή ώρα.
2. Ζυμώνουμε καλά με το μίξερ έως ότου πετύχουμε ένα ομογενές ζυμάρι.
3. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη μας.
4. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου αφού την έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και πασπαλίσει με λίγο αλεύρι.
5. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αβγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ο C έως ότου πάρουν ωραίο χρώμα.

Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Other
All seasons
Desserts
  • Πασχαλινά Κουλούρια

Shop this recipe

Essential ingredients