Start cooking
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και ρίξτε στο μείγμα ένα-ένα τα αυγά, το γάλα, το ξύσμα του πορτοκαλιού, το μπέικιν και τη βανίλια.
Ρίξτε το αλεύρι σε μικρές ποσότητες και ζυμώστε με απαλές κινήσεις την ζύμη. Αφήστε την ζύμη στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα.
Αλευρώστε τα χέρια σας και πλάστε τα κουλουράκια. Βάλτε αντικολλητικό χαρτί SANITAS στο ταψί και στρώστε τα με τη σειρά.
Χτυπήστε το αυγό με 2-3 κουταλιές νερό και αλείψτε τα κουλουράκια.
Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Διατηρείστε τα για αρκετές ημέρες κλεισμένα αεροστεγώς σε κουτί.