facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠασχαλινά κουλουράκια
Ab logo
  • Πασχαλινά κουλουράκια
Πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια

by Στέλιος παρλιάρος
Average
31'- 60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. άχνη
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό (για το άλειμμα)
  • 1 κ. σ. (για το άλειμμα)
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. άχνη
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό (για το άλειμμα)
  • 1 κ. σ. (για το άλειμμα)

Start cooking

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και με το φτερό τα ζυμώνουμε. Όταν ομογενοποιηθούν όλα, αφήνουμε το ζυμάρι για μισή ώρα να ξεκουραστεί και μ’ αυτό πλάθουμε μακρόστενα κουλουράκια. Αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό που έχουμε ανακατέψει με το γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Easter
Dessert
Spring
Desserts

Shop recipe for 4 servings