Πασχαλινά κουλουράκια
by Στέλιος παρλιάρος
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Easter
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 αυγό (για το άλειμμα)
- 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 50 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. άχνη
- 400 γρ. αλεύρι
- 1 κ. σ. (για το άλειμμα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7082725
7126679
7126679
7133790
Load 3 more products
Start cooking
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και με το φτερό τα ζυμώνουμε. Όταν ομογενοποιηθούν όλα, αφήνουμε το ζυμάρι για μισή ώρα να ξεκουραστεί και μ’ αυτό πλάθουμε μακρόστενα κουλουράκια. Αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό που έχουμε ανακατέψει με το γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Easter
Dessert
Spring
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7082725
7126679
7126679
7133790
Load 3 more products