Πασχαλινή σαλάτα με αβγά, τοματίνια, αγγούρι, σγουρό μαρούλι και dressing από μυρωδικά
by #MadeWithAB
Η σαλάτα του πασχαλινού τραπεζιού
Difficulty
AverageDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
4 of 5Classic
Easter
Salad

Ingredients for 6 People
- 1 σγουρό μαρούλι (για τη σαλάτα)
- 10 τοματίνια (για τη σαλάτα)
- 1 αγγουράκι (για τη σαλάτα)
- 4 πασχαλινά αβγά, κομμένα στη μέση (για τη σαλάτα)
- 100 g γραβιέρα, κομμένη σε κομμάτια (για τη σαλάτα)
- αλάτι (για τη σαλάτα)
- πιπέρι (για τη σαλάτα)
- 1 κ/σ άνηθος (για το dressing)
- 1 κ/σ μάραθος (για το dressing)
- 1 κ/σ μαϊντανός (για το dressing)
- 1 κ/σ δυόσμος (για το dressing)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (για το dressing)
- 3 κ/σ ξύδι (για το dressing)
- 1 κ/γ μουστάρδα (για το dressing)
- 40 ml ελαιόλαδο (για το dressing)
Start cooking
1. Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing για 2’. 2. Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε το μαρούλι, κόβουμε το αγγούρι σε ροδέλες και τα τοματίνια στη μέση. 3. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα, ραντίζουμε με το μισό dressing, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα αβγά και τη γραβιέρα. 4. Σερβίρουμε τη σαλάτα με το υπόλοιπο dressing.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
Salad