Recipe Search ResultsΕκμέκ με σιροπιασμένο τσουρέκι και κρέμα με μαστίχα και πορτοκάλι
Ab logo
  • Εκμέκ με σιροπιασμένο τσουρέκι και κρέμα με μαστίχα και πορτοκάλι

Εκμέκ με σιροπιασμένο τσουρέκι και κρέμα με μαστίχα και πορτοκάλι

by AB Foodstories
Εκμέκ με σιροπιασμένο τσουρέκι και κρέμα με μαστίχα και πορτοκάλι
Average
>60'
0/5

Ingredients for

Ingredients
12 servings
  • 1 τσουρέκι, που περίσσεψε
  • 100 g ζάχαρη λευκή ΑΒ (για τα καραμελωμένα φιστίκια)
  • 1 κ.σ. γλυκόζη (για τα καραμελωμένα φιστίκια)
  • 1 κ.σ. νερό (για τα καραμελωμένα φιστίκια)
  • 100 g φιστίκια Αιγίνης (για τα καραμελωμένα φιστίκια)
  • 300 g νερό (για το σιρόπι)
  • 300 g ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 1/2 πορτοκάλι, χυμός (για το σιρόπι)
  • 1 πορτοκάλι, φλούδα (για το σιρόπι)
  • 1/2 ξυλάκι κανέλας (για το σιρόπι)
  • 1 lt γάλα κατσικίσιο (για την κρέμα)
  • 4 αβγά φρέσκα ελευθέρας βοσκής ΑΒ (για την κρέμα)
  • 100 g κορν φλάουρ (για την κρέμα)
  • 4 κομματάκια μαστίχα Χίου, κοπανισμένη σε σκόνη (για την κρέμα)
  • 2 πορτοκάλια, ξύσμα (για την κρέμα)
  • 25 g βούτυρο αγελαδινό (για την κρέμα)
  • 500 g κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί (για την κρέμα)
  • 1 τσουρέκι, που περίσσεψε
  • 100 g ζάχαρη λευκή ΑΒ (για τα καραμελωμένα φιστίκια)
  • 1 κ.σ. γλυκόζη (για τα καραμελωμένα φιστίκια)
  • 1 κ.σ. νερό (για τα καραμελωμένα φιστίκια)
  • 100 g φιστίκια Αιγίνης (για τα καραμελωμένα φιστίκια)
  • 300 g νερό (για το σιρόπι)
  • 300 g ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 1/2 πορτοκάλι, χυμός (για το σιρόπι)
  • 1 πορτοκάλι, φλούδα (για το σιρόπι)
  • 1/2 ξυλάκι κανέλας (για το σιρόπι)
  • 1 lt γάλα κατσικίσιο (για την κρέμα)
  • 4 αβγά φρέσκα ελευθέρας βοσκής ΑΒ (για την κρέμα)
  • 100 g κορν φλάουρ (για την κρέμα)
  • 4 κομματάκια μαστίχα Χίου, κοπανισμένη σε σκόνη (για την κρέμα)
  • 2 πορτοκάλια, ξύσμα (για την κρέμα)