Recipe Search ResultsΠασχαλινός καγιανάς με συκωταριά
Ab logo
  • Πασχαλινός καγιανάς με συκωταριά

Πασχαλινός καγιανάς με συκωταριά

by #MadeWithAB

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Easter
Starters & nibbles
Πασχαλινός καγιανάς με συκωταριά

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1200 g τομάτες, τριμμένες
  • 8 αβγά
  • 750 g αρνίσια συκωταριά
  • 140 ml ελαιόλαδο
  • 1,5 κ.γ. ζάχαρη
  • 1,5 κ.γ. ρίγανη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Start cooking

1. Βάζουμε τις τριμμένες τομάτες σε ευρύχωρο τηγάνι, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να “στεγνώσουν” τα υγρά τους, για περίπου 20’. 2. Ξεπλένουμε τη συκωταριά, τη ζεματάμε σε καυτό νερό για 5’ και την κόβουμε σε μπουκιές. 3. Ταυτόχρονα σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε 100ml από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη συκωταριά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. 4. Όταν η συκωταριά πάρει χρώμα και είναι έτοιμη, αποσύρουμε και την κρατάμε ζεστή. 5. Προσθέτουμε στις τομάτες τη ζάχαρη, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι. 6. Σιγομαγειρεύουμε τον καγιανά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει, προσθέτουμε τη συκωταριά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. 7. Σερβίρουμε τον πασχαλινό καγιανά σε μεγάλη πιατέλα με φρέσκο θυμάρι και τριμμένη φέτα. Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στο σερβίρισμα ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Easter
Lunch
Spring
Starters & nibbles
  • Πασχαλινός καγιανάς με συκωταριά