Πάστες παγωτού με μπισκότο
by Κατερίνα Εμμανουήλ
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 4 κούπες τριμμένο μπισκότο
- 180 γρ. τσιπς κουβερτούρας (για τη φοντάν σος)
- 1/2 κούπα βούτυρο (για τη φοντάν σος)
- 1/2 κούπα φοντάν σος
- 1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 300 γρ. μπισκότα
- 1 κιλό σαντιγί
- 2 κιλά παγωτό βανίλια, μαλακωμένο
- 3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- 400 γρ. Ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα (για τη φοντάν σος)
Shop this recipe
Essential ingredients
7235127
7076023
7133790
7235127
Load 3 more products
Start cooking
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το τριμμένο μπισκότο και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια πατήστε το σε μία στρογγυλή φόρμα 20-25 εκ. ή σε 8-12 στρογγυλά φορμάκια των 10 εκ. Συμπιέστε το μείγμα στον πάτο της φόρμας με τη βάση ενός ποτηριού ή μ’ ένα κουτάλι. Πιέστε το προς τα κάτω μέχρι να γίνει συμπαγές. Αφήστε το στην άκρη. Σ’ ένα μίξερ βάλτε το παγωτό και περίπου τα 3/4 από τη σαντιγί. Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετήστε τα 3/4 των μπισκότων σε μία σακούλα, κλείστε την καλά, πάρτε ένα πλάστη και χτυπήστε τα μέχρι να σπάσουν τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Τώρα βάλτε τα κομμάτια στο μίξερ. Ανακατέψτε το μείγμα με τα κομμάτια μπισκότου και το παγωτό μέχρι ν’αφρατέψουν, προσθέστε το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί και το εκχύλισμα. Αφήστε και αυτό στην άκρη. Για τη φοντάν σος: Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Ρίξτε και ανακατέψτε τα κομματάκια σοκολάτας. Προσθέστε το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Το βούτυρο θα πάρει ένα λεπτό για να ενσωματωθεί στο μείγμα. Όταν η σος είναι λεία και μεταξένια, τότε είναι έτοιμη. Αφήστε τη σος να κρυώσει λίγο. Ύστερα, μ’ένα κουτάλι πάρτε λίγη από τη σος και ραντίστε πάνω από τα μπισκότα στη φόρμα. Μην την απλώσετε παντού, απλά όπου πάει με το κουτάλι. Στη συνέχεια, ρίξτε στη φόρμα το μείγμα με το παγωτό και λειάνετε την επιφάνεια. Τοποθετήστε τη φόρμα στην κατάψυξη για 4 ώρες. Βγάζετε από την κατάψυξη, ξεφορμάρετε και ντεκοράρετε με την υπόλοιπη σαντιγί και ένα ολόκληρο μπισκότο. Tip: Για τους λάτρεις της σοκολάτας, η ίδια συνταγή γίνεται και με παγωτό σοκολάτα αντί για παγωτό βανίλια.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7235127
7076023
7133790
7235127
Load 3 more products