Recipe Search ResultsΠαστίτσιο με ραγού & γραβιέρα
Ab logo
  • Παστίτσιο με ραγού & γραβιέρα

Παστίτσιο με ραγού & γραβιέρα

by #MadeWithAB

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

2 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Παστίτσιο με ραγού & γραβιέρα

Ingredients for 6 People

6 People
  • 150 g λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 1000 g βόεια ελιά, κομμένη σε μικρά κομμάτια (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 120 ml κόκκινο κρασί (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 1 κ/γ ζάχαρη (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 1 κ/σ τοματοπελτές (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 400 g τομάτες κονκσασέ (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 300 ml ζωμός βοδινού (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • αλάτι (για το παστίτσιο)
  • 2 κ/σ φρυγανιά τριμμένη (για το παστίτσιο)
  • 250 g γραβιέρα, τριμμένη (για το παστίτσιο)
  • 500 g ζυμαρικά πέννες ή μακαρόνια ΝΟ2 (για το παστίτσιο)
  • 1/2 κ/γ φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο (για το παστίτσιο)
  • 2 κρόκοι αβγών (για το παστίτσιο)
  • 70 g βούτυρο (για το παστίτσιο)
  • 40 g κορν φλάουρ (για το παστίτσιο)
  • 85 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το παστίτσιο)
  • 1800 ml γάλα (για το παστίτσιο)
  • αλάτι (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 3 κόκκοι μπαχάρι (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 1/2 κ/γ θυμάρι (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 20 g βούτυρο (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)
  • 40 ml ελαιόλαδο (για το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό)

Start cooking

Το σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό: 1. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το μοσχαράκι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. 2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα σκόρδα, συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν. 3. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα μπαχάρια, το θυμάρι, τη ζάχαρη, τις τομάτες, τον τοματοπελτέ, τον ζωμό, πιπέρι και αλάτι. 4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 60’. 5. Σοτάρουμε σε τηγάνι τα μανιτάρια με το βούτυρο, τα προσθέτουμε στο κοκκινιστό, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30’ και αποσύρουμε το παστίτσιο 6. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα. 7. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τους κρόκους και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην πήξουν οι κρόκοι. 8. Ταυτόχρονα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και αφού τα στραγγίσουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και τη μισή ποσότητα της γραβιέρας. 9. Σε ένα μεγάλο ταψί κάνουμε μια στρώση από τα μισά ζυμαρικά, προσθέτουμε το κοκκινιστό, τη γραβιέρα, τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τέλος στρώνουμε την κρέμα. 10. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε για περίπου 50-60’ στους 180οC στις αντιστάσεις.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses
  • Παστίτσιο με ραγού & γραβιέρα