Παστουρμαδόπιτες με φρέσκιες και λιαστές ντομάτες
by AB Food Stories
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Pizza/pie

Ingredients for 6 People
- 8 φύλλο κρούστας
- 200 g λεπτές φέτες παστουρμά (για τη γέμιση)
- 400 g κασέρι σε φέτες για τοστ (για τη γέμιση)
- 2 μεγάλη ώριμη ντομάτα (για τη γέμιση)
- 150 g λιαστές ντομάτες στραγγισμένες (για τη γέμιση)
- 1 φλ. ελαιόλαδο (για το άλειμμα των φύλλων)
- αλάτι (για τις ντομάτες)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τις ντομάτες)
Start cooking
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φετούλες, αφαιρούμε τους σπόρους, αλατοπιπερώνουμε και τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Στρώνουμε 1 φύλλο κρούστας και το λαδώνουμε. Σκεπάζουμε με άλλα 3 φύλλα, λαδωμένα. Στρώνουμε τις μισές φέτες παστουρμά στο κέντρο των φύλλων με τέτοιο τρόπο, ώστε να σχηματίσουμε ένα παραλληλόγραμμο στο κέντρο, αφήνοντας 8-10 εκ. περιθώριο γύρω γύρω. Καλύπτουμε με 3-4 φέτες κασέρι και στρώνουμε τις μισές φέτες ντομάτας.
Σκεπάζουμε με άλλες 2 φέτες κασέρι και σκορπίζουμε τις μισές λιαστές ντομάτες. Σηκώνουμε προσεκτικά τις άκρες των φύλλων, δεξιά και αριστερά, και τις φέρνουμε προς το κέντρο, μισοκαλύπτοντας τα υλικά. Κατόπιν, σηκώνουμε την επάνω και την κάτω μεριά των φύλλων και κλείνουμε καλά, δημιουργώντας έναν παραλληλόγραμμο «φάκελο».
Μεταφέρουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Λαδώνουμε καλά τις πιτούλες και ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Pizza/pie