Recipe Search ResultsPatatas Bravas
Ab logo
  • Patatas Bravas

Patatas Bravas

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

4 of 5
Classic
Everyday recipe
Aperitif
Patatas Bravas

Ingredients for 4 People

4 People
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • 1 κονσέρβα τοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • μαϊντανό για πασπάλισμα
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 750 γρ. πατάτες σε κύβους McCain
  • 1 πρέζα σκόνη τσίλι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Ετοιμάζετε τη σάλτσα μια μέρα πριν. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτετε, τοματάκια, τοματοπολτέ, πάπρικα, τσίλι, ζάχαρη και αλάτι. Ανακατεύετε τα υλικά και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει. Την κρατάτε στο ψυγείο μέχρι την επομένη που θα σερβίρετε τις πατάτες. Λίγο πριν από το σερβίρισμα τηγανίζετε τους κύβους πατάτας μέχρι να γίνουν τραγανιστοί. Τους σερβίρετε σε πιατέλα και τρυπάτε έναν - έναν με οδοντογλυφίδα. Τους περιχύνετε με τη σάλτσα, τους πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και τους σερβίρετε.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Snack
All seasons
Aperitif
  • Patatas Bravas

Shop this recipe

Essential ingredients