Recipe Search ResultsΠατάτες γεμιστές με μανιτάρια και σκόρδο
Ab logo
  • Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια και σκόρδο

Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια και σκόρδο

by #MadeWithAB
Μια ελαφριά και εύκολη συνταγή!

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

4 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια και σκόρδο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 8 μεγάλες πατάτες
  • 300 g μανιτάρια πορτομπέλο ή λευκά, ψιλοκομμένα
  • 300 g γραβιέρα χοντροτριμμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 3 κ/σ μαϊντανός
  • 1/2 κ/γ θυμάρι
  • 100 g γιαούρτι
  • 1 αβγό
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις βράζουμε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. 2. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τη 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους και αποσύρουμε. 3. Προσθέτουμε την μισή γραβιέρα, το θυμάρι, το αλατοπίπερο, τον μαϊντανό και το κρεμμυδάκι. 4. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τις πατάτες από επάνω και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό τους, ώστε να τις γεμίσουμε. 5. Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα και τις τοποθετούμε σε ταψί. 6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την υπόλοιπη γραβιέρα, το αβγό και 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη. 7. Περιχύνουμε 1 κουταλιά από το 2ο μείγμα επάνω στην κάθε πατάτα. 8. Ψήνουμε στον φούρνο για 20’ στους 180οC.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses
  • Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια και σκόρδο