Πατάτες με κρεμμύδια
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- 1,5 κιλάπατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- 3 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε ροδέλες
- 12 φιλέτα αντζούγιας ξαρμυρισμένα, κομμένα σε κομματάκια
- 500 ml κρέμα γάλακτος light για μαγειρική
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Γαλέτα για πασπάλισμα
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Βουτάμε τις ροδέλες πατάτας σε καυτό αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά. Τις στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά για να μελώσουν δίχως να μαυρίσουν. Στρώνουμε λίγες πατάτες σε βουτυρωμένο ταψί. Πάνω από τις πατάτες απλώνουμε μια στρώση κρεμμύδια και 3-4 κομματάκια αντζούγιας. Ρίχνουμε πιπέρι από το μύλο του πιπεριού. Συνεχίζουμε έτσι με όλα τα υλικά και τελειώνουμε με μια τελευταία στρώση με πατάτες.
Περιχύνουμε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και το ψήνουμε σκεπασμένο σε προθερμασμένο φούρνο στους 160⁰C για 1 ώρα περίπου. Το ξεσκεπάζουμε, το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και το ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά κάτω από το γκριλ, ώστε να ροδίσει η γαλέτα.
Tip Μπορείτε να βάλετε κομματάκια ρέγκας αντί για αντζούγια, αν σας αρέσει. Ακόμη, αν δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε με τη γεύση των ψαριών σε ένα γεύμα με καλεσμένους, μπορείτε απλά να αφαιρέσετε τελείως τα ψαρικά. Το φαγητό παραμένει ένα ωραίο γκρατέν.