Recipe Search ResultsΠατάτες ντοφινουά, με γραβιέρα
Ab logo
  • Πατάτες ντοφινουά, με γραβιέρα

Πατάτες ντοφινουά, με γραβιέρα

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Christmas
Starters & nibbles
Πατάτες ντοφινουά, με γραβιέρα

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1 κρεμμύδι
  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. γάλα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 5 κ. γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τις σκελίδες σκόρδου και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε με προσοχή τις πατάτες και τις βράζουμε για 3-4 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε λίγες λίγες τις πατάτες σε ένα βαθύ σκεύος, σκορπίζοντας ενδιάμεσα και τις φέτες κρεμμυδιού. Πετάμε από την κατσαρόλα τις σκελίδες σκόρδου και προσθέτουμε το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος με τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με την γραβιέρα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Lunch,Dinner
Winter
Starters & nibbles
  • Πατάτες ντοφινουά, με γραβιέρα