Πατάτες ντοφινουά, με γραβιέρα
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Christmas
Starters & nibbles

Ingredients for 6 People
- 1 κρεμμύδι
- 1,5 κιλό πατάτες
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 500 γρ. γάλα
- 3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
- 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 5 κ. γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Start cooking
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες.
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τις σκελίδες σκόρδου και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε με προσοχή τις πατάτες και τις βράζουμε για 3-4 λεπτά.
Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε λίγες λίγες τις πατάτες σε ένα βαθύ σκεύος, σκορπίζοντας ενδιάμεσα και τις φέτες κρεμμυδιού.
Πετάμε από την κατσαρόλα τις σκελίδες σκόρδου και προσθέτουμε το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος με τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με την γραβιέρα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Lunch,Dinner
Winter
Starters & nibbles