1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο, ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας βούτυρο στο τηγάνι και τα σοτάρουμε.
2. Κάνουμε πουρέ τις ζεστές, βρασμένες πατάτες και προσθέτουμε στον πουρέ τα σοταρισμένα λαχανικά, την τριμμένη γραβιέρα, 1 κουτ. σούπας βούτυρο, ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο και 100 ml γάλα. Προαιρετικά, προσθέτουμε επίσης όσο αλατοπίπερο θέλουμε.
3. Λαδώνουμε ελαφρά τα φύλλα, τα γεμίζουμε με το μίγμα, τα κλείνουμε σε ρολά και τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, για να διαμορφώσουμε την πίτα.
4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το υπόλοιπο γάλα και προαιρετικά, λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο.
5. Περιχύνουμε την πίτα, την γαρνίρουμε με σουσάμι και την αφήνουμε για 15’, πριν την ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45’.
6. Σερβίρουμε!