Recipe Search ResultsΠατατόπιτα
Ab logo
  • Πατατόπιτα

Πατατόπιτα

by FUNKY COOK

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Brunch
Starters & nibbles
Πατατόπιτα

Ingredients for 12 People

12 People
  • 1 φύλλο χωριάτικο ΑΒ
  • μοσχοκάρυδο
  • αλατοπίπερο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 450 ml γάλα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 αβγά
  • 300 γρ γραβιέρα ΑΒ
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 kg πατάτες καθαρισμένες και βρασμένες
  • σουσάμι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο, ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας βούτυρο στο τηγάνι και τα σοτάρουμε.
2. Κάνουμε πουρέ τις ζεστές, βρασμένες πατάτες και προσθέτουμε στον πουρέ τα σοταρισμένα λαχανικά, την τριμμένη γραβιέρα, 1 κουτ. σούπας βούτυρο, ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο και 100 ml γάλα. Προαιρετικά, προσθέτουμε επίσης όσο αλατοπίπερο θέλουμε.
3. Λαδώνουμε ελαφρά τα φύλλα, τα γεμίζουμε με το μίγμα, τα κλείνουμε σε ρολά και τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, για να διαμορφώσουμε την πίτα.
4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το υπόλοιπο γάλα και προαιρετικά, λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο.
5. Περιχύνουμε την πίτα, την γαρνίρουμε με σουσάμι και την αφήνουμε για 15’, πριν την ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45’.
6. Σερβίρουμε!

 

Πηγή:

FUNKY COOK http://www.funkycook.gr/
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Brunch
Other
Autumn
Starters & nibbles
  • Πατατόπιτα

Shop this recipe

Essential ingredients