facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠατατόπιτα
Ab logo
  • Πατατόπιτα
Πατατόπιτα

Πατατόπιτα

by FUNKY COOK
Easy
1'- 30'
0/5
Low

Ingredients forPeople

12 servings
  • 1 φύλλο χωριάτικο ΑΒ
  • 1 kg πατάτες καθαρισμένες και βρασμένες
  • 1 πράσο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 300 γρ γραβιέρα ΑΒ
  • 2 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 450 ml γάλα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • μοσχοκάρυδο
  • σουσάμι
  • 1 φύλλο χωριάτικο ΑΒ
  • 1 kg πατάτες καθαρισμένες και βρασμένες
  • 1 πράσο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 300 γρ γραβιέρα ΑΒ
  • 2 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 450 ml γάλα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • μοσχοκάρυδο
  • σουσάμι

Start cooking

1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο, ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας βούτυρο στο τηγάνι και τα σοτάρουμε.
2. Κάνουμε πουρέ τις ζεστές, βρασμένες πατάτες και προσθέτουμε στον πουρέ τα σοταρισμένα λαχανικά, την τριμμένη γραβιέρα, 1 κουτ. σούπας βούτυρο, ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο και 100 ml γάλα. Προαιρετικά, προσθέτουμε επίσης όσο αλατοπίπερο θέλουμε.
3. Λαδώνουμε ελαφρά τα φύλλα, τα γεμίζουμε με το μίγμα, τα κλείνουμε σε ρολά και τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, για να διαμορφώσουμε την πίτα.
4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το υπόλοιπο γάλα και προαιρετικά, λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο.
5. Περιχύνουμε την πίτα, την γαρνίρουμε με σουσάμι και την αφήνουμε για 15’, πριν την ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45’.
6. Σερβίρουμε!

 

Πηγή:

FUNKY COOK http://www.funkycook.gr/

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Brunch
Other
Autumn
Starters & nibbles

Shop recipe for 12 servings

  • Πράσα Ελληνικά Χύμα
    This item is no longer available
    7063897
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    1 L
    • household-basket.external.861a8d38.svg
    1,12 €/ L€1,12
    1,00 €/ L
    €1,00
    7128101
  • Σουσάμι  50 gr
    This item is no longer available
    7064748