Recipe Search ResultsΠατατοσαλάτα Φούρνου BBQ με Γιαούρτι και Τυριά
Ab logo
  • Πατατοσαλάτα Φούρνου BBQ με Γιαούρτι και Τυριά

Πατατοσαλάτα Φούρνου BBQ με Γιαούρτι και Τυριά

by THE FOODIE CORNER (http://www.thefoodiecorner.gr/)

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Πατατοσαλάτα Φούρνου BBQ με Γιαούρτι και Τυριά

Ingredients for 5 People

5 People
  • 1 κιλό πατατούλες baby (πλυμμένες και καθαρισμένες)
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 80 γρ μαγιονέζα ΑΒ με αβγό
  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό ΑΒ 2%
  • 100 γρ μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ καπνιστή σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 80 γρ τσένταρ τριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 50 γρ κασέρι τριμμένο
  • Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (για γαρνιτούρα)

Start cooking

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα (180°C στις αντιστάσεις).
2. Βράζουμε τις πατατούλες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε.
3. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον και το αφήνουμε στην άκρη.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη σάλτσα μπάρμπεκιου και το αλατοπίπερο.
5. Προσθέτουμε στο μίγμα το μισό τσένταρ και το μισό κασέρι και ανακατεύουμε.
6. Ρίχνουμε τις πατατούλες και το μπέικον με το λάδι του στο μίγμα και ανακατεύουμε απαλά. Μεταφέρουμε την πατατοσαλάτα σε πυρέξ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για περίπου 20’.
7. Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα ζεστή, αφού πασπαλίσουμε με σχοινόπρασο.

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Winter
Starters & nibbles
  • Πατατοσαλάτα Φούρνου BBQ με Γιαούρτι και Τυριά