Πατατόσουπα με τραγανό προσούτο
by MadeWithAB
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
3 of 5Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles

Ingredients for 6 People
- 300 g πατάτες σε κύβους
- 1 πράσο λεπτοκομμένο (λευκό μέρος)
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- λίγο φρέσκο θυμάρι
- 4 φλ. ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 g κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φλ. τριμμένη πικάντικη γραβιέρα
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- κρουτόν
- 50 g προσούτο
Start cooking
• Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με το βούτυρο • και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, τον ζωμό και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. • Ελέγχουμε αν το αλάτι μας είναι καλό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ. • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν είναι πηχτό αραιώνουμε με λίγο νερό ή γάλα. • Όσο είναι ακόμα ζεστή, προσθέτουμε τη γραβιέρα, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως. Για το σερβίρισμα: • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι το προσούτο που έχουμε κόψει σε λωρίδες. • Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, με κρουτόν και τσιγαρισμένο προσούτο. • Προαιρετικά, μπορούμε να ρίξουμε και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch,Dinner
Winter
Starters & nibbles