Πατατούλες στον φούρνο με πορτοκάλι και μουστάρδα
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yet
Ingredients for 6 People
- 1 πορτοκάλι, σε φέτες
- 1/2 κιλό πατατούλες baby, με τη φλούδα τους, πλυμένες καλά
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- 3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.γ. ξερή
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν με κόκκους
- χυμό και ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Με ένα πιρούνι τρυπάμε μία-μία τις πατατούλες και τις ρίχνουμε στο μπολ με τη
μαρινάδα. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεβράνη και τις αφήνουμε για 1 ώρα να μαριναριστούν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ΊC.
- Αδειάζουμε τις πατάτες με τη μαρινάδα τους σε ένα ταψί ή γυάλινο σκεύος.
- Προσθέτουμε τις φέτες πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά, ανακατεύοντας 1-2 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Σερβίρουμε τις πατατούλες γύρω από τον γεμιστό κόκορα.
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Με ένα πιρούνι τρυπάμε μία-μία τις πατατούλες και τις ρίχνουμε στο μπολ με τη
μαρινάδα. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεβράνη και τις αφήνουμε για 1 ώρα να μαριναριστούν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ΊC.
- Αδειάζουμε τις πατάτες με τη μαρινάδα τους σε ένα ταψί ή γυάλινο σκεύος.
- Προσθέτουμε τις φέτες πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά, ανακατεύοντας 1-2 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Σερβίρουμε τις πατατούλες γύρω από τον γεμιστό κόκορα.