Pavlova με φρούτα του δάσους και μαστίχα
by #MadeWithAB
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Christmas
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 1 People
- 8 ασπράδια
- 400 g ζάχαρη
- 2 κ.γ. λευκό ξίδι
- 2 σταγόνα έλαιο μαστίχας
- 200 g τυρί κρέμα
- 200 g κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 750 g φρούτα του δάσους ανάμεικτα
Shop this recipe
Essential ingredients
7133482
7473026
7126663
7077079
Load 3 more products
Start cooking
• Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα χαμηλό ταψί. • Βάζετε στο μίξερ τα ασπράδια αβγών και τα χτυπάτε σε σφιχτή μαρέγκα. • Προσθέτετε κουταλιά – κουταλιά την ζάχαρη και τέλος το κορν φλάουρ και το ξίδι και χτυπάτε λίγο ακόμα. • Βάζετε την μισή μαρέγκα σε κορνέ με μύτη αστέρι και την άλλη σε απλό και χτίζετε ένα στρογγυλό δίσκο με ροζέτες χρησιμοποιώντας εναλλάξ τα κορνέ. • Τέλος καλύπτετε με μια στρώση μαρέγκα το κέντρο. • Βάζετε την πάβλοβα στον φούρνο. Χαμηλώνετε τον φούρνο στους 100 βαθμούς και ψήνετε για 1 ½ - 2 ώρες. • Σβήνετε τον φούρνο και αφήνετε την ψημένη μαρέγκα εκεί μέχρι να κρυώσει. • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί και την ανακατεύετε προσεκτικά με το λευκό τυρί και το έλαιο μαστίχας. • Γεμίζετε με το μίγμα το κέντρο της πάβλοβας, διακοσμείτε με τα φρούτα του δάσους και πασπαλίζετε με άχνη.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Christmas
Lunch
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7133482
7473026
7126663
7077079
Load 3 more products