Recipe Search ResultsΠενάκι με τομάτες φουρνιστές και φρέσκα κρεμμυδάκια
Ab logo
  • Πενάκι με τομάτες φουρνιστές και φρέσκα κρεμμυδάκια

Πενάκι με τομάτες φουρνιστές και φρέσκα κρεμμυδάκια

by MISKO

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Πενάκι με τομάτες φουρνιστές και φρέσκα κρεμμυδάκια

Ingredients for 2 People

2 People
  • 500 g Πενάκι MISKO
  • 3 τομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 10 ελιές ψιλοκομμένες
  • 3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 150 g φέτα θρυμματισμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Τοποθετούμε τις τομάτες σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξερή ρίγανη και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150°C στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ελιές και τις ψημένες τομάτες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγη φρέσκια ρίγανη και φέτα θρυμματισμένη.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Mediterranean
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Πενάκι με τομάτες φουρνιστές και φρέσκα κρεμμυδάκια