Πένες µε πέστο αβοκάντο στο πεντάλεπτο
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses

Ingredients for 4 People
- 300 g. πένες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 αβοκάντο, ώριμο και μαλακό, καθαρισμένο
- 1 φλ. βασιλικό
- 3 κ. σ. κουκουνάρι
- 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 φλ. ελαφρώς ζεστό νερό
- 1 φλ. χυμό λεμονιού
- αλάτι
Start cooking
• Βράζουμε τις πένες αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
• Φτιάχνουμε το πέστο αβοκάντο χτυπώντας στο μούλτι σε δυνατή ταχύτητα το αβοκάντο, το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού, το νερό και το αλάτι μέχρι να σχηματιστεί μια βελούδινη κρεμώδης σάλτσα.
• Αν χρειαστεί αραίωση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια.
• Σε μια βαθιά πιατέλα αναμειγνύουμε το πέστο με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Spring
Main courses